Παρέμβαση αναγνώστη για παρέλαση Ευελπίδων την 21η Φεβρουαρίου

Λάβαμε από αναγνώστη την παρακάτω επιστολή σχετικά με την Παρέλαση των Ευελπίδων στην πόλη των Ιωαννίνων με την ευκαιρία της επετείου της 21ης Φεβρουαρίου, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

«Στις 21 Φεβρουαρίου η Σχολή Ευελπίδων Θα στείλει ουλαμό παρελάσεως με σκοπό να δώσει το παρόν στον εορτασμό απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Αυτό Φυσικά οφείλεται σε αίτημα Ηπειρωτών Ευέλπιδων που ζήτησαν να σταλούν με σκοπό να τιμήσουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Τα πράγματα έως ένα σημείο εξελίχθηκαν καλά, καθώς εγκρίθηκε το αίτημα τους αλλά δεν στάλθηκαν οι περισσότεροι αφού μπήκε ως κύριο κι μοναδικό κριτήριο το ύψος. Έτσι οι περισσότεροι Ηπειρώτες Ευέλπιδες δεν θα συμμετάσχουν στον ουλαμό…

Με την επιστολή αυτή, διατυπώνω προς την τοπική στρατιωτικής και πολιτική ηγεσίας αίτημα για αλλαγή των κριτηρίων επιλογής του ουλαμού.

Υ.Γ. Είναι κρίμα να σταλούν άτομα από άλλες περιοχές της Ελλάδος, παρά την ιδιότητα τους ως ευέλπιδες, πιστεύω ένας Ηπειρώτης που θα παρακολουθήσει την παρέλαση θα την ευχαριστηθεί περισσότερο κι θα νιώσει καλύτερα εάν ξέρει οτι το παιδί του ή το παιδί του γείτονα είναι ένας απο αυτούς που στις 21 Φλεβάρη θα τιμήσει τα Γιάννενα κι την ήπειρο παρελαύνοντας με την στολη του εύελπι.»

 

Tags: