Παρελαύνει ο κορωνοϊός – Έκρηξη κρουσμάτων – Καμπανάκι κινδύνου για εικόνες συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη

Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, όπου ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την πίεση στα νοσοκομεία, έφερε και τις ακυρώσεις των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου.

Η Θεσσαλονίκη «βράζει», με 53,23 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, την ώρα που στον Βόρειο Τομέα Αττικής καταγράφονται 11,15 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική με 99,57 κρούσματα στην Ημαθία και 122,75 στη Λάρισα.

Προβληματισμό προκαλούν και οι εικόνες από τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Οι πιστοί δεν τήρησαν κανένα μέτρο περί συνωστισμού, αρκετοί μάλιστα έβγαλαν τη μάσκα τους για να εισέλθουν στον ναό και ασπάστηκαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου και τις εικόνες χωρίς μάσκες.

Αστυνομικοί έκαναν συστάσεις, ενώ έλλειψε η περίπτωση ιερέα ο οποίος προέτρεψε ορισμένους να εισέλθουν στο ναό χωρίς μάσκες.

Οι εικόνες συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, λόγω και της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων.

Για μεγάλη αύξηση των εισαγωγών με τραγικές συνέπειες προειδοποίησε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπράβελος.

«Τα επιδημιολογικά στοιχεία στην πόλη μας επιβαρύνονται. Το μοναδικό μας όπλο είναι το εμβόλιο, τα μέτρα προστασίας, τα μέτρα ασφάλειας» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: