Παράταξη Ριζόπουλου: “Να αποσυρθεί το Π.Δ. της Λίμνης”

Η παράταξη Ριζόπουλου με ανακοίνωση της διατυπώνει τις απόψεις της για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη Λίμνη Παμβώτιδα που ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση:

«Με βάση το σχέδιο αυτό προκύπτουν σημαντικά προβλήματα για την αντιμετώπιση των οποίων οι Ορίζοντες Ηπείρου καλούν την απερχόμενη Περιφερειακή αρχή να αντιδράσει.

Πρώτον, πρέπει να υπάρξει άμεση νομική κατοχύρωση του ρόλου της Περιφέρειας Ηπείρου για τη διαχείριση της Λίμνης. Η διαχειριστική αρχή που θα αναλάβει την εφαρμογή των όρων της νέας νομοθετικής ρύθμισης θα πρέπει να εποπτεύεται από την Περιφέρεια και όχι από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Δεύτερον, οι ρυθμίσεις που περιέχονται στο σχέδιο προεδρικού Διατάγματος απορρίπτονται με κατηγορηματικό τρόπο. Πρόκειται για ένα αναχρονιστικό σχέδιο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της Λίμνης των Ιωαννίνων. Ο συντάκτης του δεν αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια λίμνη μέσα στον αστικό ιστό απαγορεύοντας ουσιαστικά δράσεις, αναψυχής, τουρισμού και αθλητισμού.

Κατόπιν όλων αυτών δηλώνουμε ότι αυτό το προεδρικό διάταγμα πρέπει να αποσυρθεί. Καλούμε την Περιφέρεια να το απαιτήσει και παράλληλα, να το προσβάλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα το κάνουμε εμείς.»

 

Tags: