Παράταξη Μπέγκα: “Η Δ. Αρχή ακυρώνει το έργο που παρέλαβε αντί να χτίσει πάνω σε αυτό”

Την προσπάθεια «να ακυρωθεί η δουλειά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής» τόνισε στην εισήγησή του για το θέμα της αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με φωτιστικά LED ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης.

Όπως σημείωσε «στα χρόνια της Διοίκησης του Δήμου από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», μαζί με συναδέλφους που κάθονται σήμερα στα απέναντι έδρανα πολεμούσαμε για προοδευτικές και συνετές πολιτικές. Βλέπε ΞΕΝΙΑ, ΟΑΣΗ, Κεντρική Πλατεία και άλλα έργα. Σήμερα βλέπουμε μία απολιτίκ συμμαχία συμφερόντων. Αυτό το λέω για να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής ότι κανείς σήμερα δε διαφωνεί πολιτικά με την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με φωτιστικά LED. Διαφωνούμε πολιτικά στο πως».

Στην ουσία του θέματος ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε ότι αν δεν είχε ακυρωθεί, ο διαγωνισμός που η δική του Δημοτική Αρχή μελέτησε με ιδιαίτερη προσοχή, το Δημοτικό Συμβούλιο θα βρισκόταν σήμερα στην ευχάριστη θέση να συζητά για το πλεόνασμα που θα πρόκυπτε στα ταμεία του Δήμου από το 2020 κιόλας και το πώς θα το αξιοποιούσε την επόμενη μέρα.

Θύμισε ότι η μελέτη που εκπονήθηκε, με εγγυημένη χρηματοδότηση, χωρίς μοχλεύσεις, δανεισμούς, επιτόκια και άλλους όρους αγοράς, προέβλεπε εξοικονόμηση τουλάχιστον 270.000 € το χρόνο, τα οποία η νέα Δημοτική Αρχή θα είχε την πολυτέλεια να επενδύσει στην επόμενη φάση αλλαγής των φωτιστικών.

Με λίγα λόγια απέδειξε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας που θα επιτυγχάνονταν με την προτεινόμενη μέθοδο, θα μεταφραζόταν σε άμεση επιστροφή του συνόλου των χρημάτων στα ταμεία του Δήμου μας.

«Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος θα οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος της όποιας εξοικονόμησης στα ταμεία του Ιδιώτη αναδόχου για τουλάχιστον 10-12 έτη και όχι στα ταμεία μας. Κάντε λογαριασμό συνάδελφοι, και αποφασίστε με καθαρή σκέψη ποιο είναι πιο συμφέρον», επισήμανε ο κ. Μπέγκας.

Στη συνέχεια ανέδειξε την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής λέγοντας ότι απέναντι στην πρόταση της παράταξής του δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη αντιπρόταση με τεχνικά χαρακτηριστικά και χρονοδιαγράμματα παρά μια αόριστη υπόσχεση και μετάθεση των αποφάσεων μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από Εξωτερικό Συνεργάτη τον οποίον η Δημοτική Αρχή επιλέγει να συνεργαστεί.

Παράλληλα, σε πολιτικό επίπεδο, κάλεσε τους κ.κ. Γκόντα και Μπαρτζώκα να απαντήσουν γιατί με τη στάση του σήμερα αναιρούν τους εαυτούς τους όταν πριν μερικούς μήνες ομοφωνούσαν για τη διενέργεια του διαγωνισμού των 3 εκ. ευρώ.

 

Tags: