Παράταξη Μπέγκα για «Γιαννιώτικο Σαλόνι»

Με την απόφαση σχετικά με το δασικό χάρτη Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία το Πάρκο Πυρσινέλα εξαιρείται από το χαρακτηρισμό του ως δάσος, ολοκληρώνεται ένας κύκλος ενεργειών του Δήμου Ιωαννιτών και πλέον ο χώρος παραδίδεται «καθαρός» κι έτοιμος να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης του πρώην Δημάρχου Ιωαννιτών Θ. Μπέγκα.

«Οι περιπέτειες του Πάρκου Πυρσινέλα ξεκίνησαν από τις λανθασμένες ενέργειες της περιόδου διοίκησης του Δήμου από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» η οποία δεν φρόντισε να εγγράψει στο κτηματολόγιο το ακίνητο ως περιουσία του Δήμου με αποτέλεσμα αυτό να περάσει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και συγκεκριμένα στο Δασαρχείο.

Από εκεί και μετά ξεκινά μια σειρά δικαστικών αγώνων για να φτάσουμε, επί θητείας της Δημοτικής μας Αρχής και μετά από συνεργασία με την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017, να δοθεί οριστική λύση μέσω νομοθετική ρύθμισης του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου ο Δήμος Ιωαννιτών ορίστηκε αποκλειστικός κάτοχος του ακινήτου.

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» ως Δημοτική Αρχή φροντίζοντας όλα τα προηγούμενα χρόνια να δώσει τη μάχη, σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, προκείμενου το Πάρκο Πυρσινέλα, αρχικά να επιστρέψει στο Δήμο και στη συνέχεια να ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να καταστεί εφικτή η αξιοποίησή του, αισθάνεται δικαιωμένη για την επιμονή, τη σκληρή δουλειά και το αίσιο αποτέλεσμα.

Εύχεται δε, σύντομα το «Γιαννιώτικο Σαλόνι» να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος του.

Ο δρόμος για τη σημερινή δημοτική αρχή είναι πλέον ορθάνοιχτος» αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση.

 

Tags: