Παράταξη Ελισάφ: “Ας σταματήσουν τον πολιτικό κατήφορο”

Οξύτατη απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του Δημάρχου εξέδωσε η παράταξη του Μ. Ελισάφ:

«Η απερχόμενη δημοτική αρχή αφήνοντας στην άκρη τον πολιτισμό επέλεξε τον πολιτικό κατήφορο. Θα τον διανύσει μόνη της. Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» δεν θα ακολουθήσει τις πρακτικές της, όμως είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στην τελευταία επίθεση που δέχθηκε.

Επίθεση που έχει σκοπό να πλήξει την προσωπικότητα του υποψηφίου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν ο καθένας έχει διανύσει την διαδρομή του στο δημόσιο βίο.
Επιστρατεύουν γελοία επιχειρήματα, όπως περί ακριβού πολιτισμού κατά την θητεία του στο Πνευματικό Κέντρο, προβολής στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, και περί ανακάλυψης του Δήμου για πρώτη φορά.

Ο Μωυσής Ελισάφ μετείχε στα δημοτικά πράγματα όταν άλλοι είχαν επιλέξει τον δρόμο της φυγής.
Καταξιωμένος στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, με αναγνωρισμένη κοινωνική προσφορά, η υποψηφιότητά του στην αυτοδιοίκηση προκαλεί εύλογα το ενδιαφέρον των πανελλαδικών μέσων ενημέρωσης. Ας μην κρίνουν εξ ιδίων.

Πριν μιλήσουν για ακριβό πολιτισμό μπορούν να δουν τον προϋπολογισμό του Πνευματικού Κέντρου και την επιχορήγηση που λάμβανε από τον Δήμο. Επιπρόσθετα οι ίδιοι τότε είχαν άλλη αντίληψη για τα πολιτιστικά δρώμενα.

Το έργο και την προσφορά του Μωυσή Ελισάφ ως επιστήμονα, ως αυτοδιοικητικού και ως ανθρώπου του πολιτισμού, τα γνωρίζουν και τ’ αναγνωρίζουν οι πολίτες.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές με προτάσεις, με όραμα και καθαρή φωνή. Ασκώντας κριτική, χωρίς να επιδιώκει την πόλωση. Ενώνοντας τους πολίτες.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή βρίσκεται σε πανικό και ο πανικός δεν υπήρξε ποτέ καλός σύμβουλος.
Ας σταματήσει τον πολιτικό της κατήφορο. Ας συγκρατήσει τον εκνευρισμό της, ας περιορίσει την αλαζονεία της. Ας διατηρήσει στοιχειώδη ευπρέπεια, διότι δεν απέχει πολύ από τον πρωταθλητισμό στη χυδαιότητα.»

Η χθεσινή ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» του Δημάρχου Θ. Μπέγκα με τίτλο «Ας σοβαρευτούμε», σε απάντηση της οποίας εκδόθηκε η σημερινή ανακοίνωση Ελισάφ, είχε ως εξής:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, μας εγκαλεί γιατί υποβάλουμε ώριμες μελέτες για να απορροφήσουμε κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ και γιατί πετύχαμε να χρηματοδοτηθούν!!!

Η έκπληξή μας πηγάζει από το γεγονός ότι αγνοεί πως η Δημοτική μας Αρχή, κατά την πρώτη θητεία της, ήταν η μοναδική τα τελευταία 20 χρόνια που δεν είχε στην διάθεσή της τη δυνατότητα νέων χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ.

Η δουλειά μας ήταν -και την κάναμε άριστα – να προετοιμαστούμε και να έχουμε ώριμες μελέτες για να απορροφήσει ο Δήμος τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ, που μόλις άρχισε να δέχεται αιτήσεις. Ωριμάσαμε δεκάδες έργα προϋπολογισμού περίπου 120 εκ. ευρώ και μεταξύ αυτών υποβάλουμε προς χρηματοδότηση δράσεις όπως η «ευφυής πόλη». Δράσεις που εμπλουτίζουν το, ήδη, συντελεσμένο έργο μας, στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι καταφεύγει σε αυτά τα τεχνάσματα , στην προσπάθεια του να αποκρύψει από την κοινωνία το γεγονός ότι η Δημοτική μας Αρχή ολοκλήρωσε σε τέσσερα χρόνια ένα έργο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά από ίδιους πόρους.

Για πρώτη φορά στην ιστορία υλοποιήθηκε τόσο μεγάλο και τόσο μεγάλης χρησιμότητας έργο, αποκλειστικά από πόρους του Δήμου

Ίσως του διαφεύγει, αλλά ο Δήμος Ιωαννιτών ανακηρύχτηκε ο πρώτος ανάμεσα σε όλους τους αστικούς δήμους της χώρας για τη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση και την ανταπόδοση έργου στους πολίτες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών και πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, ο οποίος ταυτίστηκε με την εποχή στην οποία ξοδεύονταν πολλά για έναν πολιτισμό που αφορούσε λίγους, παραξενεύεται που ο Δήμος Ιωαννιτών κατά τη δική μας θητεία παρέχει πολιτισμό για όλους, παντού.
Κατήγγειλε το γεγονός ότι τα νομικά μας πρόσωπα λογοδοτούν στην κοινωνία για το έργο τους. Πιθανόν να μην αντέχει την αλήθεια μας, αλλά εμείς έχουμε υποχρέωση να την καταστίσουμε γνωστή σε όλες και σε όλους τους δημότες.

Ένα έργο που ο ίδιος, όπως και όλοι οι δημότες, έχουν την ευκαιρία να μάθουν, δωρεάν, μέσα από τον ιστότοπο neagiannena.gr, αλλά και διαβάζοντας την εφημερίδα που η παράταξη μας τύπωσε και μοιράζει δωρεάν με δικά της χρήματα για να προβάλει την αλήθεια του έργου της.

Αν τυχόν δεν έφτασε και στο δικό του σπίτι είναι γιατί ίσως, δεν ξοδεύουμε τόσα λεφτά όσα αυτός και δεν θα μπορούσαμε να τυπώσουμε άπειρες εφημερίδες.

Έχουμε κρατήσει μερικές στο εκλογικό μας κέντρο και ευχαρίστως να του δώσουμε αν περάσει.
Θα ήταν αστείο και να το συζητούμε αν δεν έκανε την «καταγγελία» ο υποψήφιος που προβάλλεται επί πληρωμή και ακατάπαυστα σε πανελλαδική κλίμακα.

Κατανοούμε ότι τώρα ανακαλύπτει το Δήμο για πρώτη φορά, αλλά θα τον συμβουλεύσουμε να μην ξοδεύεται τόσο πολύ γιατί στις 26 Μαΐου, μόνο οι Γιαννιώτες εκλέγουν Δήμαρχο.

Επίσης, θα ήταν αστείο και να το συζητούσαμε, αν δεν έκανε την «καταγγελία» ο υποψήφιος που υπόσχεται να κάνει έργα που ήδη έχουμε παραδώσει ή δημοπρατήσει.

Είναι όμως πιο σοβαρό.

Η μηδενιστική λογική της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Ελισάφ προσβάλει την κοινή λογική. 1 εκ. θεατές, για να μιλήσουμε για ένα πεδίο στο οποίο θήτευσε, είχαν οι παραστάσεις του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ τα τελευταία 4 χρόνια.

Είναι σοβαρό γιατί «καταγγέλλει» τον απολογισμό των Νομικών Προσώπων ο υποψήφιος Δήμαρχος που τόλμησε να δηλώσει ότι θα κλείσει το κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο, γιατί όχι και τα ΚΑΠΗ.

Ευτυχώς στις 26 Μαΐου η κοινωνία, που γνωρίζει τα πάντα, θα του δώσει την πιο έγκυρη απάντηση.
Μέχρι τότε έχει καιρό να διαβάσει την ιστοσελίδα μας, την εφημερίδα μας για να δει το έργο μας και, το πιο βασικό, έχει καιρό για να δει σε βίντεο, γιατί ήταν απών, τις εξαιρετικές συναυλίες του Λεωνίδα Καβάκκου, και το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ τις οποίες και του αφιερώνουμε.

Γιατί, επί των ημερών του, τέτοιες παραστάσεις δεν είδαμε. Είναι δύο μόνο από τις κορυφαίες παραγωγές του Πνευματικού Κέντρου που, επιτέλους, μετά την αποχώρησή του, άρχισε να παράγει πολιτισμό.

Άλλη φορά πριν καταγγείλει ας φροντίσει να ενημερώνεται, αλλιώς η αγωνία του θα τον ωθεί διαρκώς σε λάθη που θα επιβεβαιώνουν το ρητό: “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”.

Ας σοβαρευτούμε…»

 

Tags: