Παράταση κυκλοφορίας, ανοίγουν κομμωτήρια & αρχαιολογικοί χώροι – Δωρέαν Rapid Test

Χαλάρωση των μέτρων και άνοιγμα δραστηριοτήτων που δεν προκαλούν πρόσθετη επιβάρυνση στο επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε από λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση. Με το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ξεκινούν μαζικά δωρεάν rapid test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας, άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεια.

“Από τέλος Μαρτίου κάθε πολίτης δίνοντας τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα. Στόχος είναι από τα 300.000 τεστ την εβδομάδα να φτάσουμε τα 10.000.000 τεστ την εβδομάδα” τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά σε δωρεάν ατομικών rapid test σε όλον τον πληθυσμό, ώστε τον Απρίλιο να προχωρήσουμε σε περαιτέρω άνοιγμα.

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο απασχόλησε τους ειδικούς και τελικά προκρίθηκε προς το παρόν να μην επιτραπεί.

Τα σαββατοκύριακο επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 και ανοίγουν ξανά πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι ώστε ο κόσμος να μην συγκεντρώνεται σε σπίτια.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι:

Ανοίγουν υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι τους οποίους θα μπορούν να επισκέπτονται έως 3 άτομα -εκτός αν πρόκειται για οικογένειες- με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6, χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Ανοίγουν δημόσια πάρκα, τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται έως 3 άτομα  -εκτός εάν πρόκειται για οικογένειες – και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και κέντρα περιποίησης άκρων ανεβάζουν ρολά στις 22 Μαρτίου με αυστηρά μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας θα ξεκινήσει και η ατομική άσκηση. Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.

Για την Κυριακή της Ορθοδοξίας , για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου θα γίνεται τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς.

με πληροφορίες από ertnews.gr

 

Tags: