Πάνω από 20 άτομα οι νεκροί – Τραγωδία στη χώρα – Ξημερώνει δύσκολη μέρα

Την απόλυτη καταστροφή έζησαν οι κάτοικοι στην Ανατολική Αττική καθώς μέσα σε λίγες ώρες -λόγω των θυελλωδών ανέμων -είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται αλλά και πολλοί άνθρωποι να βρίσκονται εγκλωβισμένοι από την πύρινη λαίλαπα και να προσπαθούν να βρουν βοήθεια για να σωθούν.

Σπίτια και αυτοκίνητα κάηκαν σε Καλλιτεχνούπολη, Νταού Πεντέλη, Νέο Βουτζά και Μάτι, ενώ όπως αναφέρουν οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ που βρέθηκαν στις περιοχές η καταστροφή είναι μεγάλη. Ο αριθμός των θυμάτων δυστυχώς αυξάνεται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε σε δήλωσή του από το Κέντρο Επιχειρήσεων πως οι νεκροί στις φωτιές της Ανατολικής Αττικής ξεπερνούν τους 20, και περισσότεροι από 88είναι τραυματίες ενήλικες και 16 παιδιά. Έντεκα από τους τραυματίες ενήλικες είναι πολύ σοβαρά.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι είναι «μια πολύ δύσκολη νύχτα για την Αττική, καθώς ο συνδυασμός των σφοδρών δυτικών ανέμων και των πολλαπλών παράλληλων μετώπων δημιούργησε μια πρωτοφανή σε έκταση και δυσκολία κατάσταση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργώντας έναν πρωτοφανή και ανυπέρβλητο κλοιό. Από τη πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα έσπευσε το σύνολο των πτητικών δυνάμεων, 7 καναντέρ και 10 ελικόπτερα, καθώς και πάνω από 300 πυροσβεστικά οχήματα.

Το πύρινο μέτωπο στο Νέο Βουτζά εξελίχθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε καταστροφική πυρκαγιά καθώς η ταχύτητα του ανέμου έφθασε ακόμη και τα 9 μποφόρ. Με αποτέλεσμα η φωτιά να περάσει σε πολύ σύντομο χρονικο διάστημα στη Λεωφόρο Μαραθώνος με κατεύθυνση προς τη παραλία στο Μάτι. Εκεί δυστυχώς είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών αλλά δυστυχώς και νεκρών, από πολίτες που δε πρόλαβαν να απομακρυνθούν και εγκλωβίσθηκαν στα σπίτια ή στα οχήματά τους.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες εκ των οποίων οι 11 είναι σοβαρά καθώς και 16 παιδιά. Η διαδικασία της έρευνας και της καταγραφής συνεχίζεται και η σχετική ενημέρωση θα είναι συνεχής», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

πηγή: ert.gr

 

Tags: