Πάνω από 1.500 νέα κρούσματα θα ανακοινωθούν σήμερα

Περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα κορονοϊού θα ανακοινωθούν σήμερα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο κ. Αρκουμανέας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 εκτίμησε ότι πάνω από το 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία την μεγάλη αύξηση στη διασπορά της Covid-19. Η επιβράδυνση των εμβολιασμών, η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, αλλά και η μη τήρηση των μέτρων από μερίδα πολιτών δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ , που κατά τους ειδικούς ενδέχεται να οδηγήσει στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Στο 60% έφτασε την περασμένη εβδομάδα η αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα λύματα,  γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα» ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ευρώπη. Επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, «καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου».

πηγή: ertnews.gr

 

Tags:

, , , ,