Πανευρωπαϊκή Εκδήλωση “Europe on the Ionosphere”

Στις 19, 20 και 21 Ιουνίου 2015, θα πραγματοποιηθεί Πανευρωπαϊκή Εκδήλωση με τίτλο: “EUROPE on the IONOSPHERE” και κεντρικό μήνυμα “Let’s Get Closer”, με σκοπό την φιλική επικοινωνία όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Αυτό θα επιτευχθεί με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση και εκπομπή ασυρμάτων βραχέων κυμάτων, από κεντρικά σημεία όλων των πρωτευουσών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα επιτευχθεί με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση και εκπομπή ασυρμάτων βραχέων κυμάτων, από κεντρικά σημεία όλων των πρωτευουσών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω του στρώματος της Ιονόσφαιρας και ειδικών κεραιών, όλοι οι παρευρισκόμενοι – συμμετέχοντες στην εκδήλωση (μαθητές, φοιτητές, πολίτες), από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, επικοινωνώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις με άγνωστα σε αυτούς άτομα από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια επικοινωνιών εκτάκτων αναγκών από ειδικούς επιστήμονες και αδειούχους ραδιοερασιτέχνες.

Tο σημείο όπου θα εγκατασταθεί ο Ελληνικός ασύρματος κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, είναι η πλατεία Συντάγματος και θα στεγαστεί στην ειδική κατασκευή που επιμελήθηκε η σχολή Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO. Στηρίζεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, καθώς και από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών από τις σχολές α) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και β) Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Η πρόσβαση στον χώρο της εκδήλωσης καθώς και η συμμετοχή, θα είναι ελεύθερη για τον κόσμο.

Η εκδήλωση, φιλοδοξώντας να γίνει θεσμός επικοινωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, πραγματοποιείται για δεύτερη φορά με Ελληνική πρωτοβουλία.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Η Διοργανώτρια Ομάδα
Dx Plus / Hellenic Radio Amateur Team
6906464001
Θ. Γιαμτσίδης

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου
Τηλ.: (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
(+30) 6973 699 886  (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα:
(+33) 3 881 73822 (Στρασβούργο)
e-mail: constantinos.tsoutsoplides@ep.europa.eu

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

http://www.europarltv.europa.eu/

Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply