Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αφιέρωμα στους Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, το Εργαστήριο Μουσικής και το Εργαστήριο Γλώσσας Γλωσσικής Διδασκαλίας και Πολιτισμού μαζί με τα 1ο και 2ο Πρότυπα Πειραματικά, το 8ο και και το 12ο Δημοτικά Σχολεία Ιωαννίνων δίνουν τα χέρια και συμβολικά μας δείχνουν τον δρόμο της μουσικής φιλίας ενάντια στην απομόνωση και στη βία.

Σε μια κοινωνία που δε θέλουμε να θρηνήσουμε άλλα θύματα αλληλοσπαραγμού, όπως η περίπτωση του φοιτητή Βαγγέλη στα Ιωάννινα αλλά και τόσων άλλων στον κόσμο προτάσσουμε τη μουσική που εξημερώνει τα ήθη, ενώνει τις καρδιές και μας δυναμώνει σε υψηλά ιδανικά.

Η μουσική βράδια – Αφιέρωμα στους δημιουργούς Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη έχει τίτλο: “ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ… ΜΕ ΦΩΝΕΣ”, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στις 19.00 μ.μ. στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, της Πανεπιστημιούπολης και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Οι φοιτητές του πανεπιστημίου μας και ειδικότερα του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ενώνουν τις φωνές τους με εκείνες των μικρών παιδιών από σχολεία της πόλης με την εμψύχωση των δασκάλων τους και διακεκριμένων μουσικών που συμμετέχουν με τις μελωδίες τους σε τραγούδια που αγαπήσαμε από το Θεοδωράκη και τον Χατζιδάκι.

Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία και σε μεγάλο βαθμό εκτέλεση της μουσικού Ειρήνης Νικολάου, μέλους της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης του ΠΤΔΕ ενώ το συντονισμό της Επιτροπής και την εποπτεία των αφηγηματικών μερών της βραδιάς έχει η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΠΤΔΕ Σμαράγδα Παπαδοπούλου σε συνεργασία με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply