«Πάγωσαν» και τα θερμόμετρα με -20 στη Βωβούσα και -13,6 στα Γιάννενα

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που δημιουργούν συνθήκες ολικού παγετού θα είναι και σήμερα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Στο μεταξύ, σήμερα τα ξημερώματα τα θερμόμετρα κατέγραψαν ακραία χαμηλές θερμοκρασίες στα Ιωάννινα, με -13,3 βαθμούς Κελσίου, μια «ανάσα» από τη χαμηλότερη της τελευταίας δεκαετίας που είχε καταγραφεί στις 17/1/2012 με -13,6 βαθμούς.

Χαρακτηριστικό του ψύχους είναι ότι το μεσημέρι της Τρίτης και ώρα 12:00 με αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία δεν ανέβηκε πάνω από τους -4 βαθμούς στην περιοχή Ιωαννίνων.

Στην περιοχή της Βωβούσας στο Ανατολικό Ζαγόρι Ιωαννίνων, το θερμόμετρο σταμάτησε στους -19,7 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Βωβούσας, καταγράφοντας ρεκόρ δεκαετίας για την περιοχή, πολύ κοντά στην κατώτατη θερμοκρασία που καταγράφηκε στη χώρα για το τρέχον 24ωρο, η οποία ήταν στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας με -21 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται ήπια άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά από το βράδυ της Τρίτης και μετά, έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού: Ήπειρος: Έρχονται νέες χιονοπτώσεις – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

 

Tags:

, , , , ,