«Ορίζοντες Ηπείρου»: “Το συνεχές ενδιαφέρον μας για την καταπολέμηση της Ανεργίας δικαιώνεται”

Περιφέρεια ΗπείρουΑνακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το «συνεχές ενδιαφέρον των Οριζόντων Ηπείρου για την καταπολέμηση της Ανεργίας δικαιώνεται» εξέδωσε η παράταξη. Μεταξύ άλλων αναφέρονται επίσης:

«Όταν κυκλοφόρησε η ιδρυτική διακήρυξη των Οριζόντων Ηπείρου που οδήγησε στην τελική συγκέντρωση 330 υπογραφών, ένα από τα τρία χαρακτηριστικότερα στοιχεία ήταν η καταπολέμηση της ανεργίας.

Μάλιστα, προεκλογικά βάλαμε την ανεργία στο κέντρο του πολιτικού διαλόγου και λοιδορηθήκαμε διότι υποτίθεται «δεν ξέραμε» τι ακριβώς είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες όμως οι έστω ερασιτεχνικοί τρόποι αντιμετώπισης της ανεργίας είναι ενθαρρυντικό δείγμα ότι τελικώς είχαμε δίκιο και αποδείξαμε για ακόμη μια φορά ότι η πολιτική είναι αυτό που εσύ θέλεις και όχι αυτό που σου επιβάλλουν τα τυπικά όρια όλων εκείνων που ασχολούνται ιστορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και σήμερα στην Ήπειρο για να πάμε μπροστά πρέπει να τολμήσουμε.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το κεντρικό κράτος και η τοπική περιφερειακή αρχή εσχάτως εμφανίζονται να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της υψηλής ανεργίας στην Ήπειρο.

Δε μπορώ ωστόσο να μην παρατηρήσω πως το πρόβλημα είναι για χρόνια υπαρκτό, γι’ αυτό και οι “Ορίζοντες Ηπείρου”, στο προεκλογικό τους πρόγραμμα το έθεσαν στο επίκεντρο κάθε αναπτυξιακού σχεδιασμού για το μέλλον της περιοχής.»

 

Tags: