Ολοκληρώθηκε η ανοικτή εκδήλωση της πολιτικής κίνησης “Δημοκρατική Ευθύνη”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανοικτή εκδήλωση της πολιτικής κίνησης “Δημοκρατική Ευθύνη” στα Ιωάννινα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολίτες από διάφορες περιοχές της Ηπείρου για να ενημερωθούν για τη νέα πολιτική κίνηση.

Χαιρετισμό- παρέμβαση έκανε και ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κος Αλέκος Παπαδόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Δήμαρχος Σουλίου κα. Μπραϊμη-Μπότση Σταυρούλα η οποία έκανε στο τέλος μια σύντομη παρέμβαση.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους σκοπούς, τις αρχές, τους στόχους και παρουσίασαν την ταυτότητα της “Δημοκρατική Ευθύνη”.

Κατά σειρά οι ομιλητές:

Σπύρος Ζαφείρης, μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου και Συντονιστής Ηπείρου

“…Επιθυμία μας είναι αυτό το κόμμα να ενσωματώσει ποιοτικά στοιχεία της κοινωνίας μας και να επιδείξει πολιτική αρετή. Οι νέες εποχές ανοίγονται μόνο από ανθρώπους που νοιάζονται για αυτές…”

Ιωάννης Μιττάκος, μέλος Γενικού Συμβουλίου

“…Αν δραστικές πολιτικές πρωτοβουλίες αναληφθούν, ο τόπος έχει την προοπτική να βγει από το τέλμα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και φυσικά πολλοί νέοι που εκδιώχθηκαν στην πραγματικότητα από τη χώρα, να επιστρέψουν. Έξαλλου πέρα από την τεχνοκρατική πλευρά, υπάρχει και η πιο συναισθηματική. Οι νέοι θέλουν να γυρίσουν. Νιώθουν ν’ ανήκουν εδώ. Τους το χρωστάμε….”

Θωμάς Παπαλιάγκας, μέλος Τριμελούς Πολιτικής Εκπροσώπησης

“…Ούτε όραμα υπάρχει ούτε στρατηγική ούτε στόχοι, για να δημιουργηθούν εκείνες οι πεποιθήσεις που θα κάνουν τον λαό μας να αυτοστρατευτεί σε μια πορεία που θα ανατάξει τη χώρα…. Η δραματική οικονομική κατάσταση και η αναξιοπρεπής εξωτερική θέση της χώρας έχουν ως συνέπεια να έχουν εγείρει αξιώσεις σχεδόν όλοι οι γείτονές μας, ακόμη και οι βόρειοι, πράγμα τελείως αδιανόητο προ ολίγων ετών. Η δε διεθνής συγκυρία είναι εξόχως επικίνδυνη… Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικά το δημογραφικό πρόβλημα δεν το αναδεικνύει καμία πολιτική δύναμη, ενώ η Δημοκρατική Ευθύνη το έχει θέσει πολύ ψηλά στις πολιτικές της προτεραιότητες, προτείνοντας ένα ρηξικέλευθο πρόγραμμα στήριξης των νέων γονιών…”.

Παναγιώτης Τσίρης, Μέλος Τριμελούς Εκπροσώπησης

“…ένας ιδιότυπος ολοκληρωτισμός! Μια πλήρης αποδιάρθρωση του Κράτους Δικαίου από την παρούσα κυβέρνηση! Η “Δημοκρατική Ευθύνη” απάντηση σε όλα αυτά! Μια απάντηση από τη βάση της κοινωνίας!..”

Ευάγγελος Βενέτης, Διεθνολόγος-Ισλαμολόγος, σύμβουλος σε διεθνή θέματα στη “Δημοκρατική Ευθύνη”

“…Ο πολιτικός μηδενισμός των ψηφοφόρων είναι αδιέξοδος…”
“… Οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές από μόνες τους είναι κενό γράμμα: χρειάζεται η ακεραιότητα αυτών που τις εισάγουν και τις εφαρμόζουν…”

 

Tags: