Ολοκληρώθηκε η 2η φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Αρταίων

Ο απολογισμός του έργου που έχει εκτελεστεί από τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας οκτάμηνης διάρκειας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ του Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε, με το Δήμο Αρταίων να είναι ένας εκ των 17 Δήμων Πανελλαδικά, στους οποίους είχε εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ.

Συνολικά, στο Δήμο εργάστηκαν με επιτυχία 334 συμπολίτες μας (σε δύο φάσεις) και το έργο που πραγματοποιήθηκε ήταν πολύ σημαντικό σε καίριους τομείς της καθημερινότητας, όπως το πράσινο, η καθαριότητα, οι τεχνικές παρεμβάσεις. Σημαντική δουλειά έγινε και στο διοικητικό τομέα, καθώς και στους κρίσιμους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Αναλυτικότερα, επιλέχθηκαν ωφελούμενοι από 60 διαφορετικές ειδικότητες προκειμένου να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος αρμοδιοτήτων του Δήμου αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες ανέργων να απασχοληθούν. Μεταξύ άλλων, στο Δήμο Αρταίων δούλεψαν ειδικότητες: Διοικητικού, Οικονομικού-Λογιστικού, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών &Η/Υ, Περιβαλλοντολόγων, Εικαστικών, Κοινωνικών Λειτουργών, Πληροφορικής, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Έργων Υποδομής, Ελαιοχρωματιστών, Ηλεκτρολόγων εσωτερικών εγκαταστάσεων και κτιρίων, γυψαδόρων, καλουπατζήδων, μπετατζήδων, τεχνικών οικοδομικών εργασιών, χειριστών μηχανημάτων έργου (JCB), Γκρέιντερ, Ανυψωτικών Μηχανημάτων, Κηπουρών, Γενικών Καθηκόντων Υδραυλικών, Τεχνιτών Ξυλουργών κ.α.

 

Tags: