Ολική επιστροφή…

Γράφει ο Γιώργος Τζιόρας

Προφανώς η περίοδος των διακοπών για όσους είχε καταστεί δυνατόν κάπου εδώ βαίνουν προς το τέλος τους. Η επιστροφή είναι μια δύσκολη κατάσταση αλλά έχει και αυτή την δική της χάρη…

Καθώς μεταβαίνουμε προς το φθινόπωρο, οι σκέψεις όλων μας κατακλύζονται από τις υποχρεώσεις που αφήσαμε πίσω την θερινή περίοδο και πρέπει τώρα με υπομονή και επιμονή να της ολοκληρώσουμε ή ακόμη και να καταστρατηγήσουμε τις κινήσεις μας αφού οι απαιτήσεις τις εποχής επιζητούν χειρουργικές επεμβάσεις σε κάθε δραστηριότητα μας, προφανώς λόγω της ευαισθησίας που προκάλεσε η παρούσα οικονομική κρίση.

Με τον ίδιο τρόπο, εμείς οι άνθρωποι των «κακών» ΜΜΕ, επιστρέφουμε στις θέσεις μας κάνοντας ο κάθε ένας το δικό του καθήκον απέναντι στους πιστούς τους, που περιμένουν είτε να ενημερωθούν, είτε να χαλαρώσουν ακούγοντας μουσική, είτε εν τέλει να μορφωθούν όταν αυτό μπορεί να καταστεί δυνατόν.

Όπως γίνεται κατανοητό και φέτος από την δική μας πλευρά, στο δικό μας χώρο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, αφού ο χώρος μας βιώνει τεράστιες αλλαγές, βιώνοντας και αυτός την κρίση που μάλλον για αυτήν φέρει μερίδιο ευθύνης.
Το τοπικό ραδιόφωνο εκπέμπει sos αλλά πάντοτε υπάρχει η δυνατότητα μέσω τις εξωστρέφειας και του υγιούς ανταγωνισμού να υπάρξει μια σημαντική βελτίωση ακόμη και στο χώρο των ΜΜΕ.

Ο σταθμός μας λοιπόν, θα συνεχίσει να βελτιώνεται μέσα από τα δικά του σφάλματα, τις δικές του αδυναμίες που τον έκαναν τελικά αγαπητό σε μια σημαντική μερίδα της κοινωνίας μας.

Άραγε, τι θέση έχει το ραδιόφωνο στην τοπική κοινωνία;

Το ραδιόφωνο όπως και τα έντυπα μέσα, ηλεκτρονικά ή παραδοσιακά αποτελούν φορείς του τοπικού πολιτισμού, γι’ αυτό και θεωρώ πάντοτε τον χώρο ιδιαίτερα ευαίσθητο και σημαντικό, αφού το να μετέχεις ή ακόμη και να διαχειρίζεσαι τομείς του ελληνικού πολιτισμού, αποτελεί με βεβαιότητα μια δύσκολη κατάσταση που είναι αδύνατον να αντιμετωπίσεις με άριστο τρόπο.

Που στηρίζουμε την ύπαρξη μας στο χωρό;

Προφανώς το σημαντικό στοιχείο που έχουμε πετύχει εν μέρει αλλά και θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό καθώς επενδύουμε σε αυτό δεν είναι ούτε το προφίλ μιας κλασικής επιχείρησης, αλλά το γεγονός ότι αποτελούμε μια μεγάλη οικογένεια ανθρώπων που πάντα θα μαθαίνουμε και πάντα θα αγαπάμε κάθε μας δημιούργημα, προσπαθώντας να παραμείνουμε αυτάρκεις σε ένα ανεξάρτητο μικρό μέσο, που θα συνεχίσει με το δικό του ύφος να έχει λόγο μα και ισχυρή φωνή.

Η ολική επιστροφή λοιπόν μόλις έγινε, με αυτή την αφετηρία, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους εκείνους που σκοπεύουν να παραιτηθούν, αφήνοντας την τύχη τους στο έλεος της κρίσης. Ας μην το βάζουμε κάτω, αφού η κρίση ήρθε να μας δώσει μαθήματα ζωής και να μας κάνει προφανώς καλύτερους καπετάνιους.

Καλή ραδιοφωνική σεζόν!

 

Tags:

, , , , ,