Όλγα Γεροβασίλη: Συνάντηση με Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Όλγα ΓεροβασίληΣτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας με τους βουλευτές Ηπείρου παρευρέθη, σήμερα, η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Όλγα Γεροβασίλη, στην τοποθέτησή της, εξήρε τη διαχρονική και συνεπή συνεισφορά της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας σε όλους τους τομείς, όπως στον πολιτισμό, αλλά και το ρόλο της στην ενδυνάμωση των δεσμών των απόδημων με τις ρίζες τους. «Η Πανηπειρωτική έχει παίξει έναν καθοριστικό, διεκδικητικό ρόλο σε θέματα που αφορούν την Ήπειρο. Γι’ αυτό, σήμερα, περισσότερο από πότε, είναι απαραίτητη η λειτουργία και η δράση της», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Συνομοσπονδία, ανέφερε ότι «είναι εξαιρετικά δυσάρεστο μια ιστορική Συνομοσπονδία να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα» και τόνισε ότι οι βουλευτές Ηπείρου θα πρέπει να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν την επίλυση των προβλημάτων αυτών, ώστε να συνεχίσει η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της.

«Η Ήπειρος παραμένει διαχρονικά στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης και είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε στο να γίνει η Ήπειρος χώρος ανάπτυξης και ζωής για όλους», επισήμανε.

Η βουλευτής Άρτας, αναφέρθηκε ειδικότερα στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες Υγείας στον Νομό Άρτας και ιδιαίτερα τα κέντρα Υγείας Βουργαρελίου, Καλεντίνης και Αγνάντων, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής.

«Η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας, εκτός των άλλων, οφείλεται στη μετανάστευση πολλών νέων γιατρών στο εξωτερικό, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας για τους νέους επιστήμονες» επισήμανε και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά.

 

Tags:

, , ,

Leave a Reply