Όλγα Γεροβασίλη: Μείζον θέμα για την κυβέρνηση η προστασία της α’ κατοικίας

Όλγα ΓεροβασίληΗ Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 25/10/15, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» και στους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου, δήλωσε ότι το ζήτημα της α’ κατοικίας και των κόκκινων δανείων είναι μείζον θέμα και η κυβέρνηση θα παραμένει σταθερή στις θέσεις της.

Επεσήμανε ωστόσο την μεγάλη απόσταση που υπάρχει με τους δανειστές στο θέμα αυτό, ενώ, όπως ανέφερε, είναι σημαντική και η δήλωση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δυναμική κατάσταση οι συμμαχίες

Σχολιάζοντας τη σημασία και τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε τη θετική κλιμάκωση των σχέσεών της Ελλάδας με την Γαλλία και τόνισε ότι η διαρκής προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για «αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη και αλλαγή πολιτικών» αποδίδει καρπούς. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, αρχίζει να διαφαίνεται «δυναμική της σοσιαλδημοκρατίας να αποδεσμευθεί από το νεοφιλελευθερισμό».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι πολιτικές συμμαχιών είναι μια δυναμική κατάσταση και ελπίζει να το αντιληφθεί και η αντιπολίτευση, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η θέση της χώρας στο εξωτερικό.

Υπάρχει και το 0% ΦΠΑ αντί για το 23%

Αναφορικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι εάν οι δανειστές επιμείνουν στο οριζόντιο 23%, τότε «υπάρχει και το 0% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση».  Δήλωσε την επιμονή της κυβέρνησης στην πρόταση του κλιμακωτού ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, γιατί είναι η πιο εύκολα πραγματοποιήσιμη στο θέμα των ισοδυνάμων και επεσήμανε ότι «Πιθανή η εκδοχή να συζητήσουμε και το 0%. Δεν θέλουμε την οριζόντια εφαρμογή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, ξανά 

Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση για φιλοξενία 50.000 προσφύγων στη χώρα. «Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, ξανά» δήλωσε κατηγορηματικά.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πάρει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, αλλά δεν είναι δυνατόν άλλες χώρες να κλείνουν τα σύνορα και να καλείται η Ελλάδα να το αντιμετωπίσει. Σημείωσε ότι η Τουρκία δεν είχε κληθεί για το προσφυγικό, κάτι που επισημάνθηκε από τον Πρωθυπουργό στη μίνι σύνοδο κορυφής και ότι η Ελλάδα χρειάζεται την αντίστοιχη οικονομική στήριξη.

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν θα καταργηθεί το επίδομα πετρελαίου, ενώ, σχετικά με τις συντάξεις, εκτίμησε ότι «δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ», προσθέτοντας ότι προφανώς και το δικαιότερο είναι να επιβαρυνθούν περισσότερο οι συντάξεις των 2.000 ευρώ.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply