Όλγα Γεροβασίλη: “Ευθύνη όλου του πολιτικού συστήματος η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου. Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό”

Όλγα ΓεροβασίληΗ κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό, δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στα θέματα διαφάνειας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα μείνει ανυποχώρητη στην εξουδετέρωση της διαπλοκής.

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό τόνισε ότι ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων διευκρινίζοντας ότι οι θεσμοί έχουν συμφωνήσει στην πρόταση της κυβέρνησης και θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε.

Το ΔΝΤ θα πρέπει να εξηγήσει επαρκώς γιατί εμμένει σε θέσεις που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού, πολύ περισσότερο που τα οικονομικά στοιχεία πάνω στα οποία δομήθηκε η συμφωνία του καλοκαιριού είναι πολύ καλύτερα σήμερα υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υπογραμμίζει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να επιδιώκει την εφαρμογή της συμφωνίας με τον λαό όρθιο.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τον συμψηφισμό του προσφυγικού με την οικονομική κρίση αλλά πραγματικά είναι δυσβάσταχτο να σηκώσει μόνη της το βάρος του προσφυγικού. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα μέσα ώστε να αποφευχθεί αυτό.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για την αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφυγικών ροών για την ταχεία υλοποίηση της επανεγκατάστασης προσφύγων και για να αποκλειστούν μονομερείς ενέργειες. Την προσεχή Πέμπτη, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ και η συνάντηση θα έχει αντικείμενο τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Η κ. Γεροβασίλη διέψευσε ότι ο κ. Μουζάλας μίλησε για “μονομερείς ενέργειες” και πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες πλήττουν την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναφερόμενη τέλος, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει προσδιοριστεί την ερχόμενη Παρασκευή η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος με τους πολιτικούς αρχηγούς.

 

Tags:

, , , , ,