ΟΚΠΑΠΑ: Ολοκληρώθηκε η «ημερίδα ευαισθητοποίησης για τα αντιβιοτικά & τα εμβόλια»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 η διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων, με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια»

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ Μωυσής Ελισάφ. Τόνισε μεταξύ άλλων την σημασία της σωστής χρήσης και όχι της κατάχρησης των αντιβιοτικών καθώς και την σημαντικότητα των εμβολίων, ιδίως στις μέρες μας λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. κ. Πάνου αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών τους ομιλητές της εκδήλωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Η δημόσια υγεία και η κοινωνική πολιτική αποτελούν υψηλές προτεραιότητες για τον Δήμο μας και ιδιαίτερα τώρα λόγω των αυξημένων αναγκών από την πανδημία. Λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο της έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών από την επιστημονική κοινότητα όσον αφορά το ζήτημα των εμβολίων, το οποίο βρίσκεται στην επικαιρότητα, την αναγκαιότητα της τροποποίησης συμπεριφορών υγείας που είναι βλαπτικές, όπως αυτό της πολυφαρμακίας και της άσκοπης κατανάλωσης αντιβιοτικών και την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα που αφορούν την προαγωγή της υγείας, διοργανώσαμε αυτή την πολύ σημαντική ημερίδα».

Η κα Δήμητρα Καββαθά, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, αναφέρθηκε στα αντιβιοτικά και στην άνευ ορίου κατανάλωσή τους. Επίσης τόνισε την σημασία των μέτρων υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται από τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τέλος ενημέρωσε για τις προφυλάξεις κατά των λοιμώξεων και για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Στη συνέχεια η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις αναφέρθηκε στην εκστρατεία για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών στα πλαίσια του Π.Ο.Υ. Έπειτα παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό e-bug καθώς και το παιδικό παραμύθι “Ποιος παγίδεψε την Πεννυ-Κιλλίνη” που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους στη δράση αυτή, τόνισε την αξία των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας που διενεργούνται στο Δίκτυο.

 

Tags:

,