ΟΚΠΑΠΑ: Διαδικτυακή Ημερίδα ενημέρωσης για αντιβιοτικά και εμβόλια

Το ΚΕΠ Υγείας του «ΟΚΠΑΠΑ» του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δασκάλων, νηπιαγωγών, παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών, Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από την συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη. Το βιβλίο έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για τη διανομή του στα Δημοτικά σχολεία της χώρας.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν κατάλληλα πληροφορίες στους μαθητές τους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών και την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο προαγωγής της υγείας.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 ώρα 17.30 – 20.00, μέσω της πλατφόρμας ZOOM με ενημερωτικές ομιλίες από έγκριτους καθηγητές της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας, καθώς και το Παιδικό Βιβλίο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη».

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στέλνοντας το ονοματεπώνυμο και το email στο [email protected] – Πληροφορίες στο τηλ. 26510.54401

 

Tags: