ΟΚΠΑΠΑ: Διαδικτυακή δράση ενημέρωσης για την κατάθλιψη

Το ΚΕΠ Υγείας του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών συμμετέχει στη Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη που διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η Δράση αυτή έχει σκοπό την διαδικτυακή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την Κατάθλιψη και συμπεριλαμβάνει τρεις ενότητες ομιλιών με τα ακόλουθα θέματα:

1. Παρασκευή 9/4/21, 12.30μμ – Ενημέρωση / Ψυχο-εκπαίδευση για την κατάθλιψη : Κατηγορίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση και συννοσηρότητα

2. Παρασκευή 16/4/21, 12.30μμ – Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19 : Επιπτώσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές), στην οργανική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Ζώντας με την κατάθλιψη- Μορφές θεραπείας – Συμπτώματα εφόσον έχουμε νοσήσει από Covid-19

3. Παρασκευή 23/4/21, 12.30μμ – Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών

Ομιλήτρια της Δράσης είναι η Ψυχολόγος κα Σμαράγδα Χρηστάκη.

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην έγκαιρη διάγνωση της κατάθλιψης, ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Επειδή η γνώση είναι σημαντική για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κατάθλιψη, σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή την πρωτοβουλία.

Σας αποστέλλουμε τον σύνδεσμο παρακολούθησης του 1ου webinar για το zoom και το facebook και αναλυτικές οδηγίες σύνδεσης, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις διαδικτυακές Δράσεις Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη.

  • ZOOM https://zoom.us/j/97586670243 – Παρασκευή 9/4/2021 – ώρα έναρξης 12.30μμ
  • FACEBOOK https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeias στην σελίδα «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Κεντρική Δομή» θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στέλνοντας το ονοματεπώνυμο και το email στο [email protected] ή υποβάλλοντας αίτημα στον παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/spreadsheets/d/1R69x55Va5mpcOaAaWNH4AsHugJjdasd7VHVanbw6vFk/edit?usp=sharing ή επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 2651054401-54268 για να σας σταλεί το link παρακολούθησης.

 

Tags: