Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ (ονόματα)

Τους 42 υποψήφιους Ευρωβουλευτές του παρουσίασε το ΚΚΕ, οι οποίοι είναι οι παρακάτω:

 1. Αγγέλου Γιάννης. Συνταγματάρχης ε.α., κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων από βρετανικό πανεπιστήμιο και το Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου των Παρισίων.
 2. Αμπατιέλος Νίκος. Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ
 3. Ανδρουλιδάκης Μανόλης. Γνωστός και αγαπημένος συνθέτης και κιθαρίστας.
 4. Αράπη – Καραγιάννη Βίκη. Φιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ στην Αττική, μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.
 5. Βάγκος Γιάννης. Αγρότης από τη Λιβαδειά, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τους αγροτικούς αγώνες και το μπλόκο του Κάστρου.
 6. Βασιλειάδης Σάββας. Από το Ηράκλειο Κρήτης. Τελειόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.
 7. Βιτάλης Δημήτρης. Χημικός μηχανικός. Αυτοαπασχολούμενος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.
 8. Γαβαλά Μαρία. Δικηγόρος από τη Λάρισα. Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
 9. Γρηγοριάδου Αννα. Μετανάστρια στη Γερμανία, από το 2008 ζει και εργάζεται μόνιμα στο Βερολίνο. Είναι διδάκτωρ Περιβαλλοντολογίας του Πολυτεχνείου του Ααχεν.
 10. Διγενή Σεμίνα. Πολύ γνωστή και αγαπημένη σε όλους μας, δημοσιογράφος με μεγάλη πορεία στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και γενικότερα του πολιτισμού.
 11. Ελευθεριάδου Ρούλα. Γεννημένη στην πρώην ΕΣΣΔ, από γονείς πρόσφυγες. Είναι μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας. Πρόεδρος του Ποντιακού Σωματείου «Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών».
 12. Εξαρχος Νίκος. Οικοδόμος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
 13. Καπέτη Θεανώ. Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
 14. Καφαντάρη Λίλα. Ηθοποιός, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Πρώην βουλευτής. Εκλεγμένη επί σειρά ετών στη διοίκηση της ΠΟΘΑ.
 15. Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ. Αρχιτέκτων μηχανικός, από τις Σάπες Ροδόπης. Μέλος της αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών/Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων και της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης.
 16. Κλάδης Διονύσης. Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα» και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εβρου.
 17. Κολιζέρας Θανάσης. Μηχανικός σε βιομηχανία. Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Αργολίδας και μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων.
 18. Κουζιάκη Τίνα. Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Ηταν μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Ψυχολογίας. Μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.
 19. Κουμπούρης Δήμος. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
 20. Λιονής Γρηγόρης. Μηχανολόγος μηχανικός του ΕΜΠ. Δραστηριοποιείται στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.
 21. Μαρούδας Ρίζος. Αγρότης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
 22. Μαστρολέων Δέσποινα. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΓΕ. Μέλος του Τομεακού Γραφείου Πειραιά του ΚΚΕ.
 23. Μιχαήλ Μιχάλης. Ανθυποπυραγός ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος. Γνωστός συνδικαλιστής στο χώρο για τα δικαιώματα των πυροσβεστών.
 24. Μουσταφά Αχμέτ. Γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς μετανάστες από την Αίγυπτο. Εργάζεται σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
 25. Νικολάου – Αλαβάνος Λευτέρης. Χημικός. Μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
 26. Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.
 27. Παναγιωτάρα Νατάσσα. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας από το 2008.
 28. Παπαδάκης Κώστας. Ευρωβουλευτής. Κοινωνικός λειτουργός. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.
 29. Παπαδόπουλος Μάκης. Μηχανολόγος μηχανικός. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
 30. Πομάσκι Γκεόργκι. Ομοσπονδιακός προπονητής στίβου, με πολλά χρυσά και αργυρά μετάλλια στο ενεργητικό του.
 31. Ράζου Λουίζα. Τεχνολόγος μηχανικός. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΚΟ Αττικής του Κόμματος.
 32. Ρέτζιου Αφροδίτη. Επιμελήτρια Ψυχιατρικής στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.
 33. Σκαλούμπακα Χριστίνα. Δικηγόρος. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
 34. Σοφικίτης Μιχάλης. Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του ταξίαρχου ενώ υπηρετούσε ως διευθυντής Στρατονομίας του ΓΕΣ. Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης για τη Εθνική Αμυνα.
 35. Σπαρτινός Δημήτρης. Πανεπιστημιακός στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας.
 36. Σταθόπουλος Δημήτρης. Συνταξιούχος εφέτης διοικητικών δικαστηρίων.
 37. Στολτίδης Λεωνίδας. Μηχανικός τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Εχει διατελέσει από το 2014 έως το 2018 Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
 38. Ταβουλάρη Γιώτα. Φαρμακοποιός. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκλεγμένη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.
 39. Τασιούλας Γιάννης. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.
 40. Τζίμας Θανάσης. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ για τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.
 41. Τσιουπρά Κωνσταντίνα. Αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
 42. Χαλιού Εφη. Εργαζόμενη στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας.

 

Tags: