Οι προτάσεις του ΣΒΑΚ για τα Γιάννενα

Σε ότι αφορά τις δύο εναλλακτικές λύσεις που κατατέθηκαν και θα τεθούν σε διαβούλευση ο κ. Ριζομηλιώτης (εκ των αναδόχων της μελέτης) τόνισε πως βασίζονται στην πεζοδρόμηση της οδού Αβέρωφ, η οποία όπως είπε μπορεί να μετατραπεί σε έναν εμβληματικό πεζόδρομο για την πόλη των Ιωαννίνων.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει παράλληλη πεζοδρόμηση του οδικού άξονα Γιοσέφ Ελιγιά-Κουντουριώτου και της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ το δεύτερο προωθεί την πεζοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας και της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Το πρώτο σενάριο ορίζει ως βασικό άξονα διέλευσης των οχημάτων τον άξονα Κατσάρη-Γερβασίου-Μητροπόλεως-Ανεξαρτησίας και το δεύτερο σενάριο τον οδικό άξονα Ελιγιά-Κουντουριώτου-Γαριβάλδη.

Ακόμη και στα δύο σενάρια προβλέπεται η πεζοδρόμηση του παραλιμνίου από την πλατεία Μαβίλη μέχρι το θεατράκι της Σκάλας ώστε ο χώρος αυτός να μετατραπεί σε τόπο περιπάτου, συνάντησης και εκδηλώσεων, αλλά και την μονοδρόμηση της Καρόλου Παπούλια με κατεύθυνση προς την Βογιάνου με παράλληλη δημιουργία ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο προτάσεις θα αναρτηθούν προς διαβούλευση από την ερχόμενη Τρίτη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους.

 

Tags: