Οι «Πολίτες για την Ανατροπή» συνάντησαν το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 24/10/2018 ο επικεφαλής Λάζαρος Νάτσης και μέλη της παράταξης Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή με το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας  Ιωαννίνων. Η προγραμματισμένη συνάντηση είχε ως κύριο θέμα τις αλλαγές, που έχει φέρει ο “Κλεισθένης” στην αυτοδιοίκηση, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά το νέο εκλογικό σύστημα στις τοπικές κοινότητες.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη δυνατότητα δημιουργίας ανεξάρτητων ψηφοδελτίων από τις τοπικές κοινότητες , στη χωριστή κάλπη για τα τοπικά συμβούλια, καθώς και στις αυξημένες αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων. Η συζήτηση ανέδειξε τον υποβαθμισμένο μέχρι σήμερα ρόλο του τοπικού συμβουλίου. Επίσης ήταν έκδηλη η απογοήτευση των μελών του, τα οποία θεωρούν ότι, παρότι λειτούργησαν πέρα και πάνω από παρατάξεις και ιδεολογίες, αποδεικνύοντας έτσι την ειλικρινή τους επιθυμία να προσφέρουν πραγματικά στην πόλη, δεν αξιοποιήθηκαν από τη δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν προβλήματα της πόλης και τονίστηκε η ουσιαστική συμμετοχή που θα έχουν στην αντιμετώπισή τους τα τοπικά συμβούλια, με την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Η παράταξη Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τις τοπικές κοινότητες, προκειμένου αυτές να ενημερωθούν για το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τον «Κλεισθένη», καθώς και τον αναβαθμισμένο ρόλο που προβλέπει για τα τοπικά συμβούλια.

 

Tags: