Οχτώ σελίδες για δωρεάν Online μαθήματα!

Στην αυγή του 21ου αιώνα η ψηφιακή εποχή φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στην καθημερινή μας ζωή και σε όλους του τομείς της όπως η διασκέδαση, η κοινωνική δικτύωση, η επικοινωνία και η εκπαίδευση.

Όσον αφορά την εκπαίδευση μάλιστα το διαδίκτυο προσφέρει μια σειρά επιλογών για να μάθετε και να αναπτύξετε μια νέα η παλιά σας ικανότητα για επαγγελματικούς και μη λόγους. Σήμερα θα δούμε μια σειρά από 7 sites τα οποία σύμφωνα με το Business Insider προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια και μαθήματα για την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας.

1. Coursera

Το Coursera είναι η πλέον διάσημη σελίδα η οποία παρέχει πανεπιστημιακού επιπέδου online μαθήματα δωρεάν σε συνεργασία με πανεπιστήμια όπως το Stanford και το Johns Hopkins παρέχοντας ακόμα και διαδραστικά μαθήματα σε αρκετές περιπτώσεις ενώ θα κληθείτε να πληρώσετε μόνο ένα σχετικά μικρό ποσό σε περίπτωση που θέλετε να αποκτήσετε κάποια πιστοποίηση στα μαθήματα που παρακολουθείτε.

2. Open Education Database

Το Open Education Database παρέχει επίσης  online μαθήματα  πανεπιστημιακού επιπέδου διαφορετικών κατηγοριών, θεματικών ενοτήτων και δυσκολίας για όλους με την ποικιλία των παρεχόμενων μαθημάτων να αγγίζει τα 10.000 διαφορετικά θέματα.

3. ALISON

Το ALISON είναι ο πλέον κατάλληλος διαδικτυακός τόπος για την απόκτηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων που μπορούν να πιστοποιηθούν με την παροχή ενός diploma σε περίπτωση που ολοκληρώσετε τον κύκλο των ενοτήτων ενός μαθήματος με βαθμολογία μεγαλύτερη του 80% στις αξιολογήσεις.

4. Udemy

Το Udemy αφορά κυρίως την ανάπτυξη γύρω των skill levels σας και διαφόρων ενδιαφερόντων σας και αν και δεν προσφέρει όλα τα σεμινάρια και τα μαθήματα που διαθέτει δωρεάν έχει αρκετά και ενδιαφέροντα μαθήματα στη λίστα με τα Free Courses του από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε κάποια τα οποία διατίθενται δωρεάν ή με χαμηλό κόστος.

5. Skillshare

Το Skillshare είναι μια σελίδα η οποία μπορεί να σας βοηθήσει στην ανάπτυξη αρκετών soft skills όπως η ζωγραφική, η γλυπτική κ.α μέσα από μαθήματα και βίντεο. Η σελίδα παρέχει περίπου 353 δωρεάν μαθήματα ενώ με 8$ το μήνα μπορείτε να αποκτήσετε και offline πρόσβαση στην πλατφόρμα αλλά και τη δυνατότητα παρακολούθησης 2,890 μαθημάτων ακόμα.

6. Duolingo

Το Duolingo μπορεί να σας βοηθήσει στην εκμάθηση μίας νέας ξένης γλώσσας, παρέχεται δωρεάν και περιλαμβάνει ασκήσεις, listening, προφορικά και όλα όσα χρειάζονται για την εκμάθηση μια νέα γλώσσας.

Τέλος θέλουμε να κάνουμε μια ειδική αναφορά την πλατφόρμα opencourses.uom.gr του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η οποία παρέχει δωρεάν μαθήματα γύρω από ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων για όποιον θέλει να αποκτήσει και να μάθει μια νέα δεξιότητα. Τα μαθήματα είναι στα Ελληνικά, συχνά συνοδεύονται από βίντεο ενώ το πανεπιστήμιο δεν παρέχει κάποιο πιστοποιητικό απόκτησης γνώσης ή αποδεικτικό κατάρτισης.

Πηγή: techsocial

 

Tags:

, , , ,