Ο Τζο Μπάιντεν εξελέγη 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

 

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden κατάφερε να κερδίσει τις πολιτείες της Νεβάδα και Πενσυλβάνια, αποτέλεσμα να καταφέρει να συγκεντρώσει τους 270 απαραίτητους εκλέκτορες που απαιτούνταν για να κερδίσει την προεδρία. Η εκλογική διαδικασία έληξε στις 3 Νοεμβρίου και από τότε συνεχίζεται η καταμέτρηση.

Ο αντίπαλος του και απερχόμενος πρόεδρος D. Trump, έμεινε στους 214 εκλέκτορες. Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα και έχει ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στις δικαστικές αρχές κατά του αποτελέσματος, άποψη που δεν συμμερίζονται ούτε στενοί συνεργάτες του, αρκετοί εκ των οποίων έχουν απευθύνει συγχαρητήρια μηνύματα στο νέο πρόεδρο.

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα, μετά την ανακοίνωση ότι κερδίζει τους εκλέκτορες της Πενσιλβάνια, πως αισθάνεται τιμή που οι Αμερικανοί τον επέλεξαν ως πρόεδρό τους και είπε πως τώρα είναι καιρός να επουλωθεί ο διχασμός που άφησε η προεκλογική εκστρατεία και η χώρα να ενωθεί.

Δείτε: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των Αμερικανικών Εκλογών – Συνεχής Ενημέρωση

 

 

Tags: