Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Ι. για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

«Από το 1965 και έκτοτε η 12η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών. Η Νοσηλευτική, εκτός από επιστήμη χαρακτηρίζεται ως έργο αγάπης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο.

Χαρακτηρίζεται έτσι διότι, οι Νοσηλευτές είναι από τους πιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, Διότι παρέχουν φροντίδα, ανακούφιση, ενδιαφέρον αντιμετωπίζοντας κάθε πρόβλημα και ανάγκη που παρουσιάζεται. Διότι είναι κοντά στον άνθρωπο κάθε στιγμή. Είναι μαζί του όλο το 24ωρο, δίπλα στον πόνο, την ασθένεια, την σωματική και ψυχική κατάπτωση.

Έργο αγάπης και προσφοράς γιατί οι Νοσηλευτές καλούνται να επιδεικνύουν ψυχραιμία υπό συνθήκες πίεσης. Να απαντούν σε συνεχείς ερωτήσεις, να χρησιμοποιούν τα καλύτερα στοιχεία της προσωπικότητας τους για να κάνουν τον ασθενή και συνάνθρωπο να αισθάνεται καλύτερα.

Διότι είναι έτοιμοι ώστε να αντιδράσουν ταχύτατα στα επείγοντα περιστατικά, στην κλινική επιδείνωση καθώς επίσης και στα απρόβλεπτα σενάρια που υπάρχουν σε ένα νοσοκομείο.

Διότι νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση όταν ένας ασθενής αναρρώνει και επανέρχεται στην καθημερινότητα του. Γιορτάζουν κάθε φορά που νιώθουν ότι έπραξαν αυτό που έπρεπε. Κάθε φορά που κάποιος τους σφίγγει το χέρι.

Διότι ο ασθενής χρειάζεται τον νοσηλευτή.

Με αφορμή την ημέρα αυτή θα ήθελα να επισημάνω την συμμετοχή και τον καθοριστικό ρόλο όλων των επαγγελματιών υγείας. Συνάδελφοι των οποίων ο ρόλος είναι εξίσου σημαντικός.

Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο λοιπόν και κάτω από τη λαίλαπα της πανδημίας, η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή έρχεται να επικαιροποιήσει τον αγώνα των Νοσηλευτών αλλά και όλων των επαγγελματιών υγείας απέναντι στην προστασία της Δημόσιας Υγείας. Να θέσει όλους τους φορείς προ των ευθυνών τους, ώστε να έχουν στη διάθεση τους όλα τα εχέγγυα για να είναι σε θέση να προασπίζουν το υπέρτατο αγαθό της Υγείας στο έπακρο.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες όλους μαζί και καθέναν ξεχωριστά τόσο για την προσφορά τους στο Νοσοκομείο μας όλα τα χρόνια λειτουργίας του, όσο και για την αγόγγυστη συμμετοχή τους στη διαχείριση της πανδημίας.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι ο στόχος και η επιδίωξη μας είναι η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα σύμφωνα και με την θετική εισήγηση της Επιτροπής που συστάθηκε από το Υπουργείο Υγείας καθώς επίσης ο χαρακτηρισμός σαν εργατικό ατύχημα ο θάνατος συναδέλφων από τον κορωναϊό σύμφωνα με τις αναφορές του Π.Ο.Υ. και η μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με οποιαδήποτε μορφή σύμβασης εργασίας, μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.. Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη.»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων
Φλούδας Μ. Γεώργιος

 

Tags: