Ο “ιός” των τραπεζών: Σοβαρά προβλήματα για την Ελβετική τράπεζα Credit Suisse – Καταρρέει η μετοχή της

Ο “ιός” των τραπεζών φαίνεται ότι μεταφέρεται και στην Ευρώπη, καθώς η Ελβετική τράπεζα Credit Suisse αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, μετά από μήνες εκροών καταθέσων, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην τιμή της μετοχής της, η οποία νωρίτερα κατέρρεε με -20% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης.

Η μετοχή της τράπεζας Credit Suisse έφτασε να υποχωρεί πάνω από 20% νωρίτερα σήμερα, σημειώνοντας νέο ιστορικό χαμηλό, στα 1,75 ελβετικά φράγκα.

Ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της τράπεζας, η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας (Saudi National Bank) που κατέχει περί το 10% των μετοχών της Credit Suisse, απέκλεισε νωρίτερα την περίπτωση οικονομικής στήριξης της ελβετικής τράπεζας.

Η μετοχή οδηγήθηκε αρκετές φορές σε αναστολή διαπραγμάτευσης, ενώ ο “τραπεζικός ιός” μεταδίδεται σε όλες τις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Στο μεταξύ, ακόμη χειρότερες εξελίξεις αναμένονται μετά τη μεγάλη αύξηση επιτοκίων που πρόκειται να ανακοινώσει αύριο η ΕΚΤ, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τη “θηλειά” σε τράπεζες, οικονομίες, ιδιώτες και επιχειρήσεις της Ευρωζώνης…

 

Tags:

, ,