Ο «οδικός χάρτης» άρσης των περιορισμών (ημερομηνίες) – Πως θα λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα

Στον οδικό χάρτη άρσης των περιορισμών που παρουσίασε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Όπως ανέφερε, «διανύουμε την τελευταία και την πιο ευαίσθητη φάση με τον κορωνοϊό».

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

  • Δευτέρα 3 Μαΐου άνοιγμα της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.
  • Επίσης από την ίδια μέρα, θα ισχύσει διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τις 11 το βράδυ.
  • Δευτέρα 10 Μαΐου άνοιγμα των γυμνασίων και δημοτικών με αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό
  • Σάββατο 15 Μαΐου άνοιγμα του τουρισμού με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test.
  • Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού «Ελευθερία», επισημαίνοντας ότι οι εμβολιασμοί τη Μεγάλη Εβδομάδα θα συνεχιστούν κανονικά, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν μόνο την Κυριακή του Πάσχα, προκειμένου να κάνουν Πάσχα οι υγειονομικοί.

 

Tags: