Ο «Εργατικός Αγώνας» Ιωαννίνων για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο

Η Κίνηση Κομμουνιστών «Εργατικός Αγώνας» Ιωαννίνων για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο:

«Η περιοχή μας η Ήπειρος είναι αντιμέτωπη με το σοβαρό κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό ζήτημα των ερευνών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Οποιαδήποτε προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής και των αρμόδιων είτε από την κυβέρνηση είτε από τη πλευρά των εταιριών που έχουν αναλάβει τις έρευνες αφήνει στο σκοτάδι πληθώρα ζητημάτων, καθώς και πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Εμείς ως Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας Ιωαννίνων καταθέτουμε την άποψή μας και τους προβληματισμούς μας προς ενημέρωση του Ηπειρωτικού Λαού.

Οποιαδήποτε μορφή εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων πρέπει να συνοδεύεται από τις εξής ασφαλιστικές δικλίδες. Η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων να εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας και του λαού και όχι τις τσέπες των μεγάλων, ξένων εταιριών. Οι εξορύξεις πρέπει να διασφαλιστεί ότι δε θα δημιουργήσουν περιβαλλοντική υποβάθμιση της Ηπείρου και του φυσικού της πλούτου και δεν θα αντιστρατεύονται άλλους τομείς ανάπτυξης όπως ο τουρισμός.

Εξορύξεις και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων από ποιόν και για ποιόν, θα είναι ο λαός αυτός που θα καρπωθεί τον πλούτο ή οι μεγάλες εταιρίες;

Εξορύξεις πού και με ποιες προϋποθέσεις, είναι περιοχές της Ηπείρου με φυσική ομορφιά προς εκμετάλλευση;»

 

Tags: