Ο Δήμος Ιωαννιτών τίμησε τον χάλκινο παραολυμπιονίκη Δημήτρη Μπακοχρήστο

Τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, που επέστρεψε από τους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο με το χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών σε πάγκο τίμησε σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών. Η υποδοχή του σπουδαίου πρωταθλητή έγινε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου παρουσία των περισσότερων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ συνεχάρη τον Δημήτρη Μπακοχρήστο για την σπουδαία πορεία του στο αθλητικό γίγνεσθαι και του απένειμε το μετάλλιο της πόλης. Όπως είπε η εκδήλωση που έγινε από τον Δήμο αποτελεί μία πράξη τιμής και αναγνώρισης προς έναν σπουδαίο αθλητή και έναν σπουδαίο άνθρωπο.

Σημείωσε ότι του φετινούς Ολυμπιακούς και παραολυμπιακούς αγώνες θα τους θυμόμαστε για πάντα καθώς τα Γιάννενα υποδέχθηκαν τον χρυσό Στέφανο Ντούσκο και τον χάλκινο Δημήτρη Μπακοχρήστο.

«Υποδεχόμαστε τον Δημήτρη Μπακοχρήστο που με το ήθος και τις επιδόσεις του έχει κερδίσει τον θαυμασμό και την αγάπη όλων μας. Με την εκδήλωση μας θέλουμε να στείλουμε σε όλους ένα διπλό μήνυμα. Μήνυμα ελπίδας και ευθύνης.

Το μήνυμα της ελπίδας το δίνει ο Δημήτρης γιατί τις δυσκολίες τις μετέτρεψε σε δημιουργική δύναμη, σε θέληση, σε πίστη και επιμονή. Και μετά έρχεται το μήνυμα της ευθύνης. Αυτό που στέλνουν οι προπονητές, οι άνθρωποι που στηρίζουν καθημερινά μια τέτοια προσπάθεια και συντελούν στις επιτυχίες.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια αφορμή για να αντιληφθούμε τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και να συνειδητοποιήσουμε την αξία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο μήνυμα που βγαίνει από την διοργάνωση αυτή, ότι δηλαδή η αξία του ανθρώπου είναι απόλυτη και δεν αυξομειώνεται.

Ταυτόχρονα οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια ευκαιρία για να συναισθανθούμε το μέγεθος των ευθυνών μας. Όλοι μας, και πρώτα η πολιτεία οφείλει να κάνει πολύ περισσότερα ώστε η σωματική αναπηρία να πάψει να αποτελεί για πάρα πολλούς συμπολίτες μας εμπόδιο για την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική τους πρόοδο» ανέφερε ο Δήμαρχος ο οποίος συνεχάρη την αθλητική οικογένεια του Δημήτρη Μπακοχρήστου και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος ευχαρίστησε τον Δήμο για την εκδήλωση που οργάνωσε όπως και όλους τους Γιαννιώτες που στηρίζουν την προσπάθειά του.

 

Tags: