Ο Δήμος Ιωαννιτών τιμά τον Γ. Μυλωνά – Θα φιλοτεχνήσει προτομή του ο Γ. Παπαγιάννης

Να τιμήσει την προσφορά του Γεωργίου Μυλωνά, πρώην βουλευτή Ιωαννίνων και υπουργού, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα, το Σώμα ενέκρινε την φιλοτέχνηση της προτομής του Γεωργίου Μυλωνά, προκειμένου να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης, ως οφειλόμενο ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης στον πολιτικό, ο οποίος ως μέλος της κυβέρνησης το 1964 πρωτοστάτησε στη ίδρυση της φιλοσοφικής σχολής στην πόλης μας και ουσιαστικά στη δημιουργία του τρίτου πανεπιστημίου της χώρας και ως αρμόδιος υπουργός τον επόμενο χρόνο, προώθησε τον προγραμματισμό και την ίδρυση πανεπιστημιούπολης στην περιοχή της μονής Δουρούτης.

Το έργο θα φιλοτεχνήσει ο ηπειρώτης γλύπτης Θόδωρος Παπαγιάννης, ενώ ως καταλληλότερη θέση για την τοποθέτηση της προτομής του Γεωργίου Μυλωνά, προτάθηκε η είσοδος του παλαιού πανεπιστημίου.

Όπως εξήγησε όμως ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, επειδή, μέχρι σήμερα, δεν έχει δρομολογηθεί από την πολιτεία – στην οποία ανήκει το παλιό πανεπιστήμιο – κάποιος προγραμματισμός για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των παλιών κτιριακών εγκαταστάσεων και το κεντρικό κτίριο βρίσκεται σε εγκατάλειψη, η προτομή πρέπει να τοποθετηθεί, προσωρινά, σε κεντρικό σημείο της πόλης, σε θέση που θα προταθεί από τον καλλιτέχνη και την εικαστική επιτροπή, από κοινού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη την παραγωγή από το δήμο ενός αντιγράφου του έργου, για να τοποθετηθεί, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, σε περίοπτη θέση στο νέο Πανεπιστήμιο.

 

Tags: