Νέο υπερσύγχρονο σύστημα εξωσωματικής λιθοτριψίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Νέο υπερσύγχρονο σύστημα εξωσωματικής λιθοτριψίας Piezolith 3000 plus του οίκου Richard Wolf απέκτησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το νέο αυτό μηχάνημα θα αντικαταστήσει τον παλαιό εξωσωματικό λιθοτρίπτη STORZ MODULITH SLX-MX, ο οποίος μετά από 17 συναπτά έτη παραγωγικής λειτουργίας αποσύρθηκε λόγω παλαιότητας και έλλειψης ανταλλακτικών και τεχνικής κάλυψης.

Το καινούργιο σύστημα εξωσωματικής λιθοτριψίας αγοράστηκε με έκτακτη χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ έναντι ποσού 476.160 Ευρώ. Η σκοπιμότητα της αντικατάστασης και αναβάθμισης αυτής της υπηρεσίας του ΠΓΝΙ είχε τεθεί από τη Διοίκηση του ΠΓΝΙ προσωπικά στο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη Ιωάννη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα στο αίτημα.

Τις επόμενες ημέρες, το νέο αυτό υπερσύγχρονο μηχάνημα αναμένεται να ελεγχθεί ποιοτικά και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ώστε να αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Τμήματος Λιθοτριψίας, καθότι διαθέτει σύγχρονους αυτοματισμούς και εφαρμογές που εγγυώνται πολύ καλύτερο και ταχύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, με την μικρότερη δυνατή έκθεση του ασθενούς σε ακτινοβολία-Χ (υπερηχογραφικό σύστημα με αυτόματη στόχευση, εφαρμογές παρακολούθησης της τοποθέτησης-θεραπείας ασθενούς κλπ).

 

Tags:

, , , ,