Νέο ασφαλιστικό: Όλο το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις

Δείτε αναλυτικά τι περιέχει το σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου σχετικά με τη λεγόμενη ‘ασφαλιστική μεταρρύθμιση’


Βασικά σημεία που περιέχονται στο νομοθέτημα Κατρούγκαλου
:

  • Ευρώ, νομίσματα, χρήμα, χρήματαΣε ένα ταμείο όλοι οι Έλληνες
  • Προβλέπεται μείωση κατά 15% στις συντάξεις άνω των 750 ευρώ για τους νέους συνταξιούχους
  • Στο 60% το ποσοστό αναπλήρωσης για 40 χρόνια ασφάλισης
  • Μείωση 30% στις συντάξεις πάνω από 2.000 ευρώ
  • Υπολογισμός με βάση τις εισφορές ολόκληρου του ασφαλιστικού βίου

Πρόκειται για ένα κείμενο – προσχέδιο νομοθετήματος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας & αλληλεγγύης γενεών. Οι μειώσεις στις συντάξεις των νέων συνταξιούχων είναι τεράστιες, σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 30%. Ουσιαστικά πρόκειται για μηχανισμό διάλυσης συντάξεων όπως τις ξέραμε, κατ’ απαίτηση των δανειστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη συνολική αδικία του σχεδίου, ταυτόχρονα εισάγει τεράστια ανισότητα μεταξύ παλαιών & νέων συνταξιούχων, με τους νέους να δέχονται τις μεγαλύτερες μειώσεις. Μεγάλοι χαμένοι οι αυριανοί συνταξιούχοι διότι για να αποφύγει κοινωνικές αντιδράσεις η κυβέρνηση σήμερα, φορτώνει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους στους μελλοντικούς συνταξιούχους.

Αναμένεται θύελλα αντιδράσεων το επόμενο διάστημα και λόγω του χαρακτήρα διάλυσης του ασφαλιστικού που έχει το νομοθέτημα, αλλά και των αδικιών που εισάγει – σε απόλυτη βέβαια αναντιστοιχία με τις προεκλογικές κυβερνητικές εξαγγελίες – σε απόλυτη όμως αντιστοιχία και ταύτιση με τις απαιτήσεις των δανειστών.

Δείτε αναλυτικά το κείμενο των 170 σελίδων:

 

Tags:

, , , , , , ,