Νέες σκοπευτικές διακρίσεις για τον Α.Ο. ΜΠΟΥΝΤΟ

Συνεχίζοντας την παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι σκοπευτές του, o Α.Ο. ΜΠΟΥΝΤΟ σε έναν ακόμη Πανελλήνιο Αγώνα σκοποβολής IPSC αναδείχθηκε πολυνίκης: Το Σαββατοκύριακο ήταν μια ακόμη ευκαιρία να αναδειχθεί η δουλειά που γίνεται στον Όμιλο στην σκοποβολή IPSC (πρακτική σκοποβολή), με τις διακρίσεις που πέτυχαν οι σκοπευτές του που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Αγώνα σκοποβολής IPSC τυφεκίου (rifle), που έγινε στο σκοπευτήριο των Φαρσάλων, με την αιγίδα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Ο αγώνας, όπως ήταν αναμενόμενο συγκέντρωσε τους καλύτερους Έλληνες σκοπευτές, αλλά το σημαντικό είναι ότι συμμετείχαν και αρκετοί νέοι σε ηλικία σκοπευτές που αποτελούν το μέλλον του αγωνίσματος.

Από τον ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ όλοι οι σκοπευτές που συμμετείχαν κατέκτησαν μετάλλια που εμπλούτισαν την ήδη μεγάλη συλλογή τους. Συγκεκριμένα:

  • ΖΑΦΕΙΡΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 1η νίκη STANDARD MANUAL
  • ΤΣΙΑΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1η νίκη STANDARD TEN SENIOR και 3η νίκη OVERALL
  • ΡΑΜΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1η νίκη OPEN JUNIOR και 3η νίκη OVERALL
  • ΚΑΝΔΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 2η νίκη STANDARD TEN
  • ΖΑΦΕΙΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 2η νίκη STANDARD TEN SENIOR

Ο αγώνας αυτός θεωρείται ο δυσκολότερος από πλευράς εξοπλισμού που πρέπει να διαθέτουν οι σκοπευτές, γιατί τα όπλα (τυφέκια) με τα οποία διεξάγεται δεν είναι τόσο διαδεδομένα όσο τα πιστόλια και απαιτεί μεγάλη εμπειρία και δεξιότητα. Είναι εξ άλλου ένα αγώνισμα που τους ταιριάζει γάντι, γιατί μέχρι σήμερα ο Σωτήρης Ζαφειρίδης έχει κερδίσει δύο αργυρά μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες rifle IPSC και ο Νίκος Ράμμος ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο κάτι το οποίο δεν έχει πετύχει κανένας άλλος Έλληνας σκοπευτής.

 

Tags: