Με νέες γεωτρήσεις απειλεί ο Ερντογάν – Η απάντηση της Ελλάδας

Από πρόκληση σε πρόκληση ο Ερντογάν, κλιμακώνει την πολεμική ρητορική του. Προανήγγειλε ότι θα στείλει τρίτο γεωτρύπανο στην ανατολική Μεσόγειο, προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα υπάρξουν θερμότερες εξελίξεις.

Νωρίτερα στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη ότι από εδώ και στο εξής θα θερμάνουν ακόμη περισσότερα τα νερά της Μεσογείου.

Αυστηρή ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στους νέους προκλητικούς ισχυρισμούς του Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι η παρανομία δεν παράγει δίκαιο.

«Ως έχουμε κατ´επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.

 

 

Tags: