Νέα παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη Λ. Νιάρχου

Για νέα παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη ενημερώνει με ανακοίνωση της η Επιτροπή Διαμαρτυρομένων Κατοίκων & Επιχειρηματιών της Λ. Νιάρχου. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση:

«Μεταξύ άλλων επισημαίνονται για μια ακόμα φορά κυρίαρχα ζητήματα όπως η έλλειψη «συνολικού κυκλοφοριακού σχεδιασμού» της πόλης καθώς και «στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης» των αποσπασματικά πραγματοποιούμενων έργων, που αλλάζουν την μορφή των περιοχών από τις οποίες διέρχονται, επιφέροντας σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αλλαγές χρήσεων γής.

Ο Συνήγορος του Πολίτη θέτει εκ νέου το θέμα της σύνδεσης της Νιάρχου με την περιβαλλοντικά μη αδειοδοτημένη Κενάν Μεσαρέ (μέσω της επέκτασης της οδού Βελισαρίου) καθώς το Υπουργείο στην από 10-1-2019 απάντησή του είχε αρνηθεί την πρόβλεψη αυτής της σύνδεσης, ενώ από τα στοιχεία του φακέλου της απόφασης τροποποίησης της αρχικής απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων σαφώς προκύπτει η σύνδεση των δύο οδών.

Τέλος ο Συνήγορος του Πολίτη για μια ακόμα φορά ζητάει από τους αποδέκτες του εγγράφου του, να ενεργήσουν «στην κατεύθυνση τήρησης της νομιμότητας και άρσης των πράξεων κακοδιοίκησης».»

[δελτίο τύπου]

 

Tags: