Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Αναλυτική πρόγνωση

Η νέα επιδείνωση σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένεται από απόψε τη νύχτα και κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Αναλυτικά οι περιοχές που επηρεαστούν:

Πέμπτη 15-2-18

Μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος. Μέχρι το βράδυ η Δυτική Στέρεα και η Δυτική Πελοπόννησος. Βαθμιαία η Ανατολική Πελοπόννησος, η Κεντρική και Ανατολική Στέρεα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.Από το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι τη νύχτα πιθανόν τα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, και της Δυτικής και Κεντρικής Στέρεας (από 400 περίπου μέτρα).

Παρασκευή 16-2-18

Μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν η κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιέρια και Ημαθία). Μέχρι το μεσημέρι πιθανόν η Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στέρεα, η Εύβοια και οι Κυκλάδες. Κατά διαστήματα μέχρι τη νύχτατα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά-ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Ανατολικής Θεσσαλίας.Μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά της Βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μέτρα), της Ευρυτανίας και της Φωκίδας (από 400-500 μέτρα) και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα).

πηγή: ert.gr

 

Tags:

,