Νέα …επεισόδια στο «σήριαλ» του Μεγάλου Δακτυλίου της πόλης των Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η «μαραθώνια» συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και τους διάφορους υπηρεσιακούς παράγοντες, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθήνα, με μοναδικό θέμα το έργο του Μεγάλο Δακτυλίου της πόλης.

Από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας, ο Αντιδήμαρχος προγραμματισμού & ανάπτυξης Θ. Μανταλόβας, εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων της πόλης (πλην ΚΚΕ), μελετητές του έργου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από την πλευρά του Υπουργείου παρέστη ο Υπουργός κ. Γ. Σταθάκης και αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και η Υφυπουργός Παιδείας & βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μ. Τζούφη και ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Χ. Μαντάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την επιμελημένη προεργασία των συντελεστών του Δήμου Ιωαννιτών, η πλευρά του υπουργείου επέδειξε τελείως αδιάλλακτη στάση, η οποία κάποιες στιγμές υπήρξε και ασυνήθιστα «επιθετική».

Ουσιαστικά, κατά την άποψη του υπουργείου, η Κενάν Μεσαρέ αποτελεί ενιαίο σύνολο με το Μεγάλο Δακτύλιο και ως τέτοιο απαιτεί διαφορετική προσέγγιση στους περιβαλλοντικούς όρους του έργου. Ο Δήμος Ιωαννιτών, αντίθετα, θεωρεί ότι όχι μόνο δεν έχουν περιβαλλοντική σχέση τα δύο έργα, αλλά και ότι ο νέος δρόμος θα αποφορτίσει κυκλοφοριακά την Κενάν Μεσαρέ.

Βεβαίως, όλες οι πλευρές στο τέλος διατύπωσαν την πρόθεση  να βρεθεί λύση και να μη χαθεί το έργο για την πόλη, αλλά αυτή πάντως δεν υπήρξε σήμερα… Ίσως στην επόμενη συνάντηση εντός των επομένων ημερών…

Προς το παρόν, ο υπουργός δικαιώνει τον πολίτη που προσέφυγε και η πόλη έχει ένα νέο «σήριαλ» να παρακολουθεί. Και φυσικά, ο κίνδυνος να χαθεί ένα έργο πνοής για την πόλη είναι πολύ – μα πολύ – υπαρκτός…

epirusnews

 

Tags: