Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη

ΣΥΡΙΖΑΣχετικά με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που αφορούν στην επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη στα Ιωάννινα, έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1. O Υπουργός συνδύασε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στον φορέα διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας, με την αποδοχή της πρόσκλησης της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, να μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση σε μέλη και φίλους του κόμματος, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, που γίνεται Πανελλαδικά με κεντρικό σύνθημα «Γυρίζουμε σελίδα».

2. Για την επίσκεψη στον φορέα διαχείρισης είχαν ενημερωθεί τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, όσο και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών. Στη συζήτηση που ακολούθησε, που δεν είχε βεβαίως τον χαρακτήρα μιας αυστηρά δομημένης σύσκεψης, υπήρξε μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα της Λίμνης, καθώς και για ζητήματα που αφορούν το μέλλον των φορέων διαχείρισης, ενώ αναδείχθηκε ως επείγον, το ζήτημα του Π.Δ. για την λίμνη Παμβώτιδα.

Σε αυτή την συζήτηση συμμετείχαν εκτός από τους εκπροσώπους και τους εργαζόμενους του Φορέα, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος κ. Μανταλόβας, καθώς και οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη της τοπικής οργάνωσης.

3. Η επίσκεψη του Υπουργού με βάση τα παραπάνω, είναι εύκολα κατανοητό ότι δεν είχε τον χαρακτήρα μιας ευρείας παρέμβασης για όλα τα ζητήματα της περιοχής, που αναφέρονται στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και είναι απορίας άξιον γιατί δημιουργείται τέτοιος θόρυβος. Φαίνεται ότι ορισμένοι, που μας εγκαλούν αισθάνονται ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουν τις διαχρονικές τους ευθύνες για μια σειρά από τουλάχιστον ανολοκλήρωτες παρεμβάσεις της προηγούμενης περιόδου και για χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας.

 

Tags:

, , , ,