Με μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων η αντικατάσταση του φωτισμού στο σύνολο του Δήμου

Η κάλυψη της συνολικής έκτασης του Δήμου με φωτισμό led και χωρίς να υπάρξει κανένα κόστος για τον πολίτη αποτελεί την βασική επιλογή της Δημοτικής Αρχής όπως παρουσιάστηκε διεξοδικά στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η εισήγηση έγινε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Φώτη Βάββα ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις μεθοδολογίες που ακολουθούν άλλοι δήμοι της χώρας.

Όπως τόνισε ο κ. Βάββας η δέσμευση κονδυλίων από τα ανταποδοτικά του δήμου και το περιορισμένο αντικείμενο που αφορούσε ο διαγωνισμός της προηγούμενης δημοτικής αρχής (αντικατάσταση μόλις 2.649 λαμπτήρων) ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού.

Πέραν αυτού ένας ακόμη λόγος που συντέλεσε ήταν ότι για να καλυφθεί το σύνολο της έκτασης του Δήμου θα έπρεπε να υπάρξουν τουλάχιστον τέσσερις διαγωνισμοί.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος υπογράμμισε ότι πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής είναι να καλύψει με ένα έργο το σύνολο του δήμου, χωρίς να υπάρξει κανένα κόστος για τους πολίτες αφού ο δήμος θα επιλέξει την λύση της μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο περιλαμβάνει τρία σημεία:

  • Η αντικατάσταση του φωτισμού να καλύψει το σύνολο της έκτασης του Δήμου.
  • Το έργο να υλοποιηθεί με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης ή με ΣΔΙΤ.
  • Να αξιοποιηθεί ο μηχανισμός ELENA που ήδη τρέχει αντίστοιχα έργα της Περιφέρειας Ηπείρου για την ωρίμανση της παρέμβασης.

 

Tags: