Μητσοτάκης: “Έλαβα ισχυρή εντολή για αλλαγές στην Ελλάδα” – Ορκομωσία του νέου πρωθυπουργού

Στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει σήμερα η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού. Αμέσως μετά θα γίνει η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου. Το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μελών της νέας κυβέρνησης και η ορκωμοσία της αναμένεται να γίνει την Τρίτη το μεσημέρι.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης θα επισκεφθεί στις 10:00 τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για
να του επιδώσει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει για τη δύναμη των κομμάτων στην Βουλή με βάση τ’ αποτελέσματα των εκλογών.

Θα ακολουθήσει σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσει η ορκωμοσία του ως Πρωθυπουργού.
Η ορκωμοσία έχει προγραμματισθεί να γίνει στις 13:00.

«Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, γιατί είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι», τόνισε χθες στις πρώτες του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H χώρα σηκώνει κεφάλι και εμείς σηκώνουμε μανίκια» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι στέκεται με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στην τελική ετυμηγορία, αλλά και με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του να φέρει εις πέρας τη σημαντική αποστολή που του ανατέθηκε.

Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα, δεν είμαστε μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και ανακοίνωσε πως η Βουλή θα δουλέψει όλο το καλοκαίρι διότι «το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει».

πηγή: ert.gr

 

Tags: