Μήνυμα Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2015

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου που είναι μία μεγάλη διπλή γιορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Ορθοδοξίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Γιορτάζεται σε μία περίοδο όπου τα κοινωνικά προβλήματα είναι έντονα, η ανεργία παραμένει στα ύψη και η καθημερινότητα των πολιτών είναι ιδιαίτερα δύσκολη έως και αφόρητη.

Συμβολίζει την αυτοθυσία, το μεγαλείο ψυχής και την προσήλωση των Ελλήνων, παράλληλα με την πίστη, σε αξίες και σε υψηλά ιδανικά, όπως είναι η Ελευθερία και η Δημοκρατία.

Σ’ αυτή την δύσκολη εποχή λοιπόν, καλούμαστε όλοι μαζί να προτάξουμε και πάλι την ενότητα και την συλλογικότητα με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό του τόπου μας.

Η επέτειος της 25η Μαρτίου, μας θυμίζει ότι τα αγαθά της ελευθερίας και της ευημερίας κερδίζονται και δεν χαρίζονται.

Παράλληλα μας διδάσκει ότι, η διαρκής προσπάθεια, η ισχυρή θέληση αλλά και η ενότητα ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα.

Οι Έλληνες, αλλά και ολόκληρος ο ελληνισμός, έχουν αποδείξει ότι, σε δύσκολους καιρούς είναι δύναμη δημιουργικών εξελίξεων.

Σίγουρα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για την παρακαταθήκη που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, αλλά έχουμε και βαρύνουσα ευθύνη να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να κάνουμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία μας να νιώθει και πάλι υπερήφανη.

Αξιοποιώντας τη γνώση του ιστορικού παρελθόντος, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της σημερινής εποχής και να δημιουργήσουμε, όλοι μαζί, νέες προϋποθέσεις προόδου και ευημερίας.

Ο εορτασμός της σημερινής εθνικής επετείου ας μην περιοριστεί μόνο στην ανανέωση της ιστορικής μας μνήμης, αλλά ας γίνει η πηγή από την οποία θα αντλήσουμε όλοι μας, και ιδιαίτερα η νέα γενιά, διδάγματα για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

 

Με σωστό προσανατολισμό, πίστη και κοινή προσπάθεια είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

 

 

Χρόνια πολλά σε όλους!

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply