Μια απολύτως άστοχη παρέμβαση…

Σε μια πόλη από τις πιο επιβαρυμένες κυκλοφοριακά, κατάσταση που μόνο …τυφλός δεν βλέπει ότι καθημερινά επιδεινώνεται, είναι το λιγότερο άστοχο να καταργείς θέσεις στάθμευσης. Ο λόγος για την παρέμβαση, ποιος ξέρει με απόφαση ποιου και πότε, που καταργεί (αρκετές) θέσεις στάθμευσης στο κέντρο των Ιωαννίνων, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας.

Μόνο ένας …τυφλος ή ένας που δεν κινείται στην πόλη δεν καταλαβαίνει ότι το μεγάλο πρόβλημα του κέντρου των Ιωαννίνων δεν είναι άλλο από τη στάθμευση, πρόβλημα που η παρέμβαση αυτή φροντίζει να …επιδεινωθεί!

Όσες «παρεμβάσεις» προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια έχουν πραγματικά καταστρέψει την κινητικότητα των αυτοκινήτων, μειώνοντας ανοήτως το διαθέσιμο χώρο για κίνηση και στάθμευση, με αποτέλεσμα …κυκλοφοριακή αναρχία, κομφούζιο, νεύρα και καθυστερήσεις. Υπάρχει βλέπετε η βλακώδης άποψη εδραιωμένη στους «ειδικούς» ότι με τη στένωση του ζωτικού χώρου των αυτοκινήτων, οι πολίτες περιορίζουν τη χρήση τους.

Ουδέν ψευδέστερον: Το μόνο που γίνεται είναι να προκαλούνται στενώσεις και τελικά «μποτιλιαρίσματα». Από τα διπλοπαρκαρίσματα…

Αλλά βέβαια αυτά συμβαίνουν όταν αντικαθιστούμε την κοινή λογική και την παρατήρηση με τις …βαθυστόχαστες θεωρίες των (πάντα καλοπηρωμένων) «ειδικών» που παράγουν εξίσου βαθυστόχαστες αναλύσεις και «μελέτες».

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στους εμπνευστές και της «παρέμβασης» αυτής, σε μια πόλη που δεν έχει στην πραγματικότητα μαζικές συγκοινωνίες και ας ετοιμαστούν να ακούσουν πολλά παράπονα μόλις ανοίξουν τα σχολεία… Τα προεόρτια άρχισαν ήδη από τους περίοικους…

Epirus News

Υ.Γ. Αν πραγματικά θέλουν οι παράγοντες να προσφέρουν έργο, ας διορθώσουν κανένα οδόστρωμα, μήπως και σταματήσουν τα Γιάννενα να θυμίζουν τη …Βαγδάτη μετά από βομβαρδισμό, αντί να πετάνε τα χρήματα των φορολογουμένων σε έργα που όχι μόνο δεν χρειάζονται αλλά προκαλούν και προβλήματα!

 

Tags:

, , , ,