Μετάλλαξη Όμικρον: Κοντά στα 20.000 τα κρούσματα σήμερα – Έκτακτη συνεδρίαση των ειδικών

Επελαύνει η μετάλλαξη Όμικρον, εκτοξεύοντας τα κρούσματα κορονοϊού σε διπλάσια ποσοστά σε σχέση με τη Δέλτα. Στην Αττική, μάλιστα, σημειώνεται 200-300% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ τόνισε ότι η πρώτη ενημέρωση το πρωί έκανε λόγο για πάνω από 15.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Έτσι, το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν το απόγευμα κοντά στις 20.000 νέες μολύνσεις.

Την κατάσταση θα επανεξετάσει η Επιτροπή των εμπειρογνομώνων σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιείται στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Δεν αποκλείεται μάλιστα να εισηγηθούν την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα, δηλαδή πριν την Πρωτοχρονιά.

“Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου αλλά εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο της νέα σύσκεψης” είπε ο Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ.

“Αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής, θα πάρουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για να μην ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους”, είπε από πλευράς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

 

Tags: