Μερόπη Τζούφη: Κατάθεση τροπολογίας για τη “Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε.”

Η Μερόπη Τζούφη – βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – κατέθεσε Τροπολογία κατά την πρόσφατη διαδικασία ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετική με την «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε.».

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Υπουργείου η Εταιρία, απαλλασσόταν από την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας μέχρι της 31-Δεκ-2016 και μόνο για την περίπτωση είσπραξης οφειλόμενων από την ανώνυμη εταιρία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα – Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε.» για την κάλυψη επειγουσών επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.

Ωστόσο, η ημερομηνία που ανατέθηκε στη «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε.» η εκτέλεση συγκεκριμένου έργου είναι η 7-Οκτ-2015, συνυπολογίζοντας πως υπάρχει ήδη ενός μηνός καθυστέρηση, η οποία πιθανότατα να γίνει μεγαλύτερη μέχρι να τελειώσουν οι διαδικασίες και να εκταμιευθούν τα χρήματα της πρώτης πληρωμής ώστε να αρχίσει η παραγωγή.

Με την εν λόγω Τροπολογία – η οποία έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο και τελικά υπερψηφίστηκε – η βουλευτής Ιωαννίνων πρότεινε την αναπροσαρμογή της ημερομηνίας ισχύος της ενημερότητας στις 31-03-2017, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα ολοκλήρωσης της σύμβασης.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply