Μερόπη Τζούφη: Εισήγηση επί του νομοσχεδίου με τίτλο: «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου & άλλες διτάξεις»

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγήθηκε εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο νόμου με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου και Άλλες Διατάξεις» στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που βρίσκεται υπό συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, αποτελεί μια δέσμη μέτρων από διαφορετικά Υπουργεία, που έχει ως στόχο την αποκατάσταση αδικιών, καθώς και τη δημιουργία τομών, ρήξεων και μεταρρυθμίσεων που μπορούν να κινητοποιήσουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης της χώρας.

Αποτελεί επίσης, ένα σχέδιο αντιμετώπιση των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης, που δημιούργησαν οι προηγούμενες πολιτικές λιτότητας, ενώ συμβάλει στην αναδιοργάνωση και αναβάθμιση λειτουργιών του δημόσιου συστήματος, σε διάφορους τομείς του κοινωνικού κράτους, δηλαδή σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Αλληλεγγύη και Δημόσια Διοίκηση.

Δυστυχώς, η κοινή συνεδρίαση των επιτροπών χαρακτηρίστηκε από την αποχώρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι με προσχηματικά επιχειρήματα επέλεξαν να απέχουν από τη συζήτηση, προσπαθώντας με τεχνητά μέσα να παρακωλύσουν τη διαδικασία. Ωστόσο, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά, ενώ σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση με τους Φορείς και η 1η ανάγνωση του Νομοσχεδίου κατ’ άρθρο.

 

Tags:

, , , , ,