“ΜΕΝΟΥΝΕ ΕΥΡΩΠΗ”

epirusnewsΓράφει ο Βαγγέλης Νέσσης

Πράγματι μετά από 5 χρόνια άστοχων, αναποτελεσματικών, λανθασμένων μνημονίων και αδέξιων (αν μη τι άλλο) κυβερνητικών επιλογών τριών μνημονιακών κυβερνήσεων, τα Ελληνόπουλα με τα προσόντα τους και τα πτυχία που απέκτησαν στην Ελλάδα «ΜΕΝΟΥΝΕ ΕΥΡΩΠΗ».

Πολύ πιθανόν λοιπόν οι διαδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» αυτό ακριβώς να υπονοούν.

Ότι δηλαδή για να έχουμε προοπτική πρέπει να μετακομίσουμε από την Ελλάδα και να ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ πια, όπως και τα χιλιάδες ξενιτεμένα παιδιά μας.

Μα εμείς – δεν ξέρω αν είμαστε πολλοί – θέλουμε να Μένουμε Ευρώπη, μόνο αν έχουμε τη δυνατότητα, τις ευκαιρίες και με αξιοπρέπεια να Μένουμε Ελλάδα που να ανήκει βεβαίως στην Ευρώπη.

Και για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξουμε τις πολιτικές των 40 χρόνων που μας έφεραν εδώ και να φροντίσουμε για την απαλλαγή μας από αυτά τα 2 μνημόνια που μας έστειλαν πιο βαθιά στην κρίση και στη φτώχεια εκατομμυρίων συνανθρώπων μας όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΠΑΛΛΑΪΚΉ.

ΝΑΙ (με κεφαλαία) λοιπόν ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,
αρκεί να υπάρχουν, να διαμορφωθούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και πάνω σ’ αυτό κανένας έχω την πεποίθηση δεν λέει όχι… δεν μπορεί να λέει όχι.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply