Με μεγάλη επιτυχία η βιβλιοπαρουσίαση για το «Πικρό Γάλα» – Εκδήλωση τιμής στο Φ. Ραπακούση

Πραγματοποιήθηκε χθες με κατάμεστη την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών η παρουσίαση του βιβλίου «Πικρό Γάλα» του συγγραφέα Μένιου Σακελλαρόπουλου. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη ζωή του γνωστού συλλέκτη Φώτη Ραπακούση από τα Ιωάννινα.

Στην εκδήλωση η οποία εξελίχθηκε από βιβλιοπαρουσίαση σε άτυπη εκδήλωση τιμής για τον Φώτη Ραπακούση, έδωσαν το παρών ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Ελισάφ, πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην δήμαρχοι, πολιτικοί όπως και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση «επένδυσε» μουσικά η εξαιρετική φωνή του Δημήτρη Υφαντή, ο οποίος συγκίνησε την αίθουσα με τις παραδοσιακές μελωδίες και τις ερμηνείες του.

Για το βιβλίο και τον «ήρωα» του μίλησαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Bαρβάρα Παπαδοπούλου και ο πρώην βουλευτής Iωαννίνων και φιλόλογος Mιχάλης Παντούλας και τέλος ο συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος, ενώ χαρακτηριστικά αποσπάσματα ανάγνωσε η κόρη του συγγραφέα.

Τους ομιλητές διέκοπτε συχνά το χειροκρότημα των παρισταμένων, ενώ κορυφαία ήταν στιγμή όταν βρέθηκαν στο βήμα ο Φ. Ραπακούσης και ο αδελφός του, μαζί με το συγγραφέα, ενώ όλοι όσοι προηγήθηκαν εξήραν τη δράση, το ήθος και την προσωπικότητα του ήρωα του βιβλίου, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε τον κόσμο για την «αγάπη που του δίνει».

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα του εκδότη για το βιβλίο, «ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία της Ελλάδας, στα χρόνια της βασιλείας, της δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης. Μια αληθινή ιστορία, μέσα από τα μάτια του “αγριμιού” της Ηπείρου, που συγκλονίζει και τον πιο ψυχρό αναγνώστη».

Το βιβλίο κυκλοφορείται από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 

Tags: